Iivo Niskasen toiveisiin vastattiin – kisajärjestäjien päätös juuri kuten mestari halusi

Iivo Niskanen seuraa median kirjoittelua MM-kisojen aikana:"Hyvää viihdettä" 5:42
Videolla Niskanen avaa mietteitään ennen 15 kilometrin kilpailua.

Seefeldin MM-kisojen järjestäjät päättivät keskiviikkona aamupäivästä, että miesten 15 kilometrin perinteisen kisan latua ei suolata. Se on loistouutinen Iivo Niskasen kannalta.

Miesten kilpailussa kierretään kahta 3,75 kilometrin lenkkiä. Punaisella merkityllä puoliskolle paistaa aurinko, joka sulattaa latua päivän mittaan.

Kisajärjestäjät esittelivät eilisiltana suunnitelman, mahdollisesta suolauksesta, jolla latu pysyisi jäisenä, eli liukkaampana ja nopeampana. Suolausta testattiin tänään aamupäivästä, jonka perusteella kilpailun jury teki päätöksen.

Mestaruutta matkalla puolustava Iivo Niskanen sanoi tiistaina, että hänelle sopisi paremmin se, ettei latua suolattaisi.

– Laduthan ovat loivapiirteiset, ja jos olosuhde on rankempi, joutuu käyttämään jalkojakin. Jos punainen puoli suolataan, sitten latu on aika helppo. Itselle sopii paremmin, mitä hitaampi ja raskaampi keli on. Silloin työpätkät ovat pidempiä ja pääsee käyttämään omia vahvuuksia ja hapenottopuolellakin on enemmän merkitystä, Niskanen sanoi eilen.

Kisajärjestäjien päätös on siis mestaruutta puolustavalle Niskaselle mieluinen. Kilpailu alkaa tänään kello 15.00 Suomen aikaa.

Niskanen starttaa kisaan numerolla 46 eli kello 15.23 Suomen aikaa. Hänen kovin vastustajansa Aleksandr Bolshunov kaksi minuuttia aiemmin numerolla 42. Muut mitalikandidaatit lähtevät väliaikakisaan Niskasen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat