Mainos

Kuin syntymäpäivä, joka ei koskaan tule – äiti löysi kauniin tavan kertoa lapselleen raskaaksi tulemisen vaikeudesta

Se, mitä raskauteen liittyvistä ongelmista tietoiseksi tullut seitsemänvuotias teki, on jotain uskomatonta. 

Heti kun Shelby Eckardin puhelimeen kilahti ystävän lähettämä ultraäänikuva, hän alkoi itkeä. Samaan aikaan naisen seitsemänvuotias poika Parker astui huoneeseen ja ihmetteli äitinsä itkua. Kun Eckard sai nyyhkytyksen läpi kerrottua kyseessä olevan kuva vauvasta, poika osoitti hämmästyksensä.

– Mutta äiti, en ymmärrä. Miksi sinä itket? Vauvat ovat mahtavia, poika oli ihmetellyt äitinsä reaktiota.

Mutta samaan aikaan kun vauvat ovat mahtavia, raskauden yrittäminen voi olla henkisesti todella rankkaa aikaa. Erittäin rankan tilanteesta tekee se, jos asiaan liittyy hedelmättömyyttä. Pojan toteamus sai kyyneleet kohoamaan äidin silmiin, ja hän päättikin opettaa lapselleen, kuinka vaikea asia raskaus voi joissain tapauksissa oikein olla.

– Lausuin vahvalla äiti-äänelläni ja kerroin hänelle, että ”kyllä, vauvat ovat mahtavia”. Ne saavat sydämesi iloitsemaan, täyttävät kotisi ja ovat paras lahja, jonka henkilö voi koskaan saada, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Lapsen hankkiminen on kuin syntymäpäivän odottaminen. Tiedät, että sen aika tulee. Mutta jostain syystä joillekin nuo ”vauvanpäivät” eivät tule niin kuin niiden kuuluisi. Eivät ehkä koskaan. Ja se on kuin odottaisi lahjaa tietäen, että et ehkä tule saamaan sitä. Ja se saa sinut surulliseksi. Jos odotat syntymäpäivääsi, eikä se koskaan tulisi, olisit surullinen, vai mitä? Mutta kun syntymäpäivä vihdoin koittaa ja saat lahjasi, tulet samalla myös äärettömän onnelliseksi, äiti selittää.

Aivan samaan tapaan kun äidin täytyi odottaa hieman pikkusiskoa, mutta lopulta odotusaika palkittiin, äiti toteaa. Perhe sai vihdoin lahjansa. 

– Joten äiti on iloinen nähdessään ystävänsä iloisena. Ja siksi hän työskentelee kovasti, jotta nuo naiset voisivat tuntea iloa joka päivä, äiti selitti pojalle itkuaan.

Eckard puhuu lähes päivittäinen hedelmättömyydestä ja tarjoaa vertaistukeaan kaikille saman asian kanssa kamppailevile. 

En halua heidän luovuttavan, Haluan heidän olevan iloisia

Myöhemmin asian selitettyään äiti ihmetteli, mihin hänen poikansa oli oikein kadonnut. Hän löysi pojan vanhempiensa makuuhuoneesta istumassa lattialla piirustusvälineet ympärillään.

– Haluan myös niiden naisten olevan iloisia. Haluan heidän saavan lahjansa. En voi antaa heille vauvaa, joten ajattelin, että ehkä he voisivat lainata siskoani vähäksi aikaa, mutta en osaa ajaa ja tulisin kaipaamaan häntä. Joten piirrän heille kuvia lahjaksi, poika vastasi äidin ihmettelyyn.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Poika pyysi äitiään lähettämään piirustuksia näille naisille silloin, kun he tuntevat olonsa surullisiksi. 

– En halua heidän luovuttavan. Haluan heidän olevan iloisia, Parker lisää.

Pojan teko sai äidin sydämen lähes pakahtumaan onnesta. 

Ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen Eckardille diagnosoitiin munasarjojen oireyhtymä (PCOS), ja hän taisteli pitkään tullakseen uudelleen raskaaksi. Asiasta luennoiva äiti päätti jakaa tämän lapsensa suloisen huomion tuodakseen edes hieman positiivisuutta asian kanssa kamppailevien synkkään tilanteeseen. 

– Olen onnekas, kun minulla on kaksi kaunista lasta. Tiedän, että kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Tämä on syy siihen, miksi jaan tarinoita ja kannustan PCOS:n sairastuneita jakamaan tarinansa. Jotta yhdenkään ei tarvitsisi tuntea olevansa yksin, Eckard kertoo.

***

8:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.