"Kuin olisi vaimon kanssa ja tietäisi, että ero tulee" – Tallistaan lähtöpassit saanut F1-kuski avasi outoa tilannettaan

Formula 1 -kuljettaja Sergio Pérez on antanut hyvin konkreettisen vertauskuvan nykyisestä tilanteestaan Racing Pointilla. Meksikolaiskuskin mukaan tallille ajaminen tuntuu tällä hetkellä samalta, kuin olisi avioliitossa kumppanin kanssa, josta tietää pian eroavansa.

Pérezin ura Racing Pointilla päättyy kauden 2020 jälkeen, kun Ferrarin jättävä Sebastian Vettel hyppää hänen tilalleen ensi kauden Aston Martinille. 30-vuotias Pérez on ajanut vuodesta 2014 lähtien brittitallille, joka tunnettiin ensimmäisinä vuosina nimellä Force India.

– Tämä tuntuu hyvin oudolta, Pérez vastasi brittikanava Channel 4:lle kysyttäessä siitä, miltä hänestä tuntuu ajaa tallille, joka ei halua häntä ensi kauden rosteriinsa.

– Se tuntuu siltä, kuin olisi naimisissa vaimon kanssa ja tietäisi, että kahden kuukauden kuluttua tulee ero.

Pérez ei kuitenkaan ole turhautunut tilanteeseensa ja haluaa antaa kaikkensa Racing Pointille kuluvan kauden loppuun saakka. Pérez on kuljettajien MM-rankingissa viides.

– Olen ollut täällä jo niin pitkään, sekä samanlaisessa että erilaisessa asemassa, joten tiedän sen olevan vain osa peliä, Pérez jatkoi.

– Minun on vain pidettävä huolta siitä, että annan joka kerta 100 prosenttia sekä radalla että sen ulkopuolella.

Pérez on kauden 2020 jälkeen vapaa agentti, eikä hän ole vielä löytänyt itselleen uutta tallia. Péreziä on yhdistetty viime aikoina vahvasti Haasin rattiin, mutta askel alaspäin tässä vaiheessa uraa ei kuulosta hänen mielestään houkuttelevalta. Tuoreimpana huhuissa ovat pyörineet myös Red Bull ja Williams.

– Minulla on ollut aina vaikeuksia saada hyvä auto alleni. Nyt minulla on viimein kilpakykyinen menopeli käytössäni, joten olisi hankala kuvitella siirtymistä taulukon takaosaan, Pérez myönsi.

– Olen tietoinen siitä, ettei minulla ole enää kovin montaa vuotta jäljellä (F1:ssä). Olen erilaisessa vaiheessa uraani kuin ennen, enkä näe kisaavani joukon hännillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja