Kuin ilmetty Juice tai J. Karjalainen! Katsojat hullaantuivat Heikin, 21, artisti-imitaatiovideoista: "Ihmiset ovat laittaneet hurjasti uusia artistiehdotuksia"

1:41
Tältä näyttävät Heikki Rannan imitaatiot legendaarisista artisteista.

Niin kuin monella muullakin suomalaisella, myös 21-vuotiaalla vantaalaisella Heikki Rannalla väheni työt koronaepidemian takia. Hän päätti toteuttaa pitkään ajatustasolla hautuneen ideansa, josta tulikin todellinen sensaatio.

Media-alalla työskentelevän Heikki Rannan kuuluisi olla tällä hetkellä erään televisio-ohjelman tuotantotiimissä leikkauspuolen tehtävissä, mutta tämänhetkisen maailman tilanteen takia työt ovat siirtyneet. Almanakka näytti tyhjältä, joten nuorukaisella oli mahdollisuus toteuttaa pitkään mielessä hautunut idea.

Oli aika kaivaa soittimet esiin ja napsauttaa kamera päälle.

Ranta teki videon, jossa imitoiJ. Karjalaisenmusiikkia. Kappale on hänen oma versionsa sanoituksia myöten, mutta se silti muistuttaa hämmästyttävän paljon legendaarista artistia.

Ranta päätti ladata videon Pipo Productions-tililleen Youtubeen, missä se on valloittanut ihmisten sydämet ja kerännyt suurta ylistystä.

– Tarkoituksenani oli tehdä omille Facebook-kavereilleni viihdettä, mutta se lähtikin siitä paisumaan, kertoo Ranta hämmästyneenä.

Video on kerännyt kahdessa viikossa lähes 75 000 näyttökertaa.

Nuorukainen päätti tehdä toisen videon vähintään yhtä ikonisesta muusikosta.

Tällä kertaa videolla analysoitiin Juice Leskisestä. Video on kerännyt viikon sisään lähes 174 000 näyttökertaa. Suosio on yllättänyt nuorukaisen täysin.

Juicen videon julkaiseminen jännitti Rantaa.

– Juice on niin pyhä juttu monelle ihmisille. Sitten tämmöinen kaksikymppinen lähti sorkkimaan näppejään siihen, väittäen pystyvänsä tekemään jotain samansuuntaista. Ajattelin joidenkin pahoittavan mielensä.

Ihmiset eivät ole kuitenkaan pahoittaneet mieliään, vaan kehuneet nuoren musiikillista osaamista ja sävelkorvaa.

Musiikki kumpuaa lapsuudesta

Ranta oli jo alakouluikäisenä intohimoinen musiikinystävä. Hän on niistä ajoista asti soittanut kavereidensa kanssa erilaisissa kokoonpanoissa. Nykyisen bändin nimi on Water for Dogs.

Bändikaverit ovat olleet suuressa roolissa Rannan ideoidessa videoprojektejaan. Kaveriporukka ei ole koskaan halunnut tehdä musiikkia tai videoita otsa rypyssä -mentaliteetilla, vaan tekemisen pitää olla samalla hauskaa.

Myös Rantojen perheessä musiikki on aina ollut vahvasti esillä. Juurikin Juice Leskistä ja J. Karjalaista on perheessä kuunneltu paljon.

Ranta muistelee lapsuuttaan, jolloin hänen yksi pahimpia inhokkikappaleitaan oli J. Karjalaisen kappale nimeltään Doris.

– En voinut sietää sitä biisiä. Aloin aina itkemään sen kuullessani, sillä luulin jonkun vievän brutaalisti siltä oikeasti sydämen, sanoo Ranta huvittuneena.

Videot ovat poikineet yhteydenottoja

Videoiden suosio on herättänyt laajalti huomiota, joka näyttäisi vaikuttaneen positiivisesti myös nuorukaisen tulevaisuuteen. Yhteydenottoja on tullut monelta eri taholta, mutta Ranta ei halua vielä tässä vaiheessa avata enempää yhteistyökuvioitaan.

Imitaatiovideoita hän voi kuitenkin jo tässä vaiheessa luvata tulevan lisää.

– Minulla on takataskussa muutamia artisteja, joiden imitaatiovideoita aion julkaista lähiaikoina. Samalla klassikoiden suomirock-linjalla jatketaan, vinkkaa Ranta.

Ranta iloitsee myös sitä, kuinka ihmiset ovat ehdotelleet hänelle artisteja, joista hän voisi tehdä tulevaisuudessa videoita. Juurikin katsojien välinen vuorovaikutus kiehtoo Rantaa, sillä sieltä on tullut paljon sellaisia ehdotuksia, joita hän itse ei olisi koskaan keksinyt.

Katso ylhäällä olevalta videolta potpuri Heikki Rannan suurta suosiota saaneista imitaatioista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja