KSML: Rallipomolta käsittämätön ehdotus tiimeille Ott Tänakin rangaistuksen jälkeen

Ott Tänakilta mystinen heitto pätkän maalissa: "Huollossa tehtiin virhe" 1:47
Ott Tänakin huono viikonloppu sai jatkoa, kun M-Sport oli tehnyt virheen lauantain päivähuollossa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Andrew Wheatley pyysi Toyotaa ja Hyundaita ottamaan myös viiden minuutin aikarangaistukset viikonlopun Viron MM-ralliin, jotta Ott Tänak saataisiin mukaan voittokamppailuun, uutisoi Keskisuomalainen.

Viron MM-osakilpailu lässähti kotiyleisön osalta jo avauspäivänä, kun M-Sport-kuski Tänakille jouduttiin vaihtamaan uusi moottori torstain testierikoiskokeen jälkeen. Tästä seuraa sääntöjen mukaan viiden minuutin aikasakko.

Tänakille rangaistus tiesi auttamatta putoamista pois kotikisansa voittotaistelusta. Virolainen ajoi kiukulla pohja-aikoja läpi perjantaiaamun, vaikka kokonaiskilpailun kannalta sillä ei ollut mitään merkitystä.

Keskisuomalainen uutisoi sunnuntaina, että FIA:n rallipomo Andrew Wheatley kävi pyytämässä Toyotalta ja Hyundailta, että nämä ottaisivat kaikille Rally1-kuskeilleen niin ikään viiden minuutin rangaistuksen, jotta Tänak saataisiin takaisin voittotaisteluun.

Ainakin Toyotalla ajatus tyrmättiin suoralta kädeltä. Wheatley oli vedonnut asiassa Toyotan huhtikuussa tekemään kädenojennukseen, kun Hyundai ilmoitti Kroatian MM-ralliin vain kaksi Rally1-autoa Craig Breenin menehtymisen jälkeen. Tuolloin myös Toyota suostui solidaarisuudesta kilpailijaa kohtaan keräämään pisteitä vain kahdella autoistaan.

Wheatley vahvisti viikonloppuna Autosport-lehdelle, että FIA:ssa pohditaan moottorisäännön muuttamista ensi kaudeksi.

– Olen varma, että löydämme paremman tavan hoitaa sen. Katsomme sen varmasti läpi, mutta se fakta, että saat viiden minuun rangaistuksen kahden moottorin ylittämisestä jää voimaan, Wheatley kommentoi.

Sääntö kahden moottorin rajasta kauden ajaksi tuli ralliin tallien kulujen säästämiseksi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat