Ott Tänak purki valtavaa pettymystään – virolaiskuljettaja sai varoituksen sanoja jo aamulla

Viron MM-rallin lähtökohdat: Rovanperä suosikki, Lappi uhkaa – Sunisella iso näyttöpaikka 10:08
C Moren Tomi Tuominen pohjusti Viron MM-rallin alkua torstaiaamuna Tarton keskustasta.

Ott Tänakin toiveet voitosta kotiyleisön edessä menivät murskaksi jo ennen Viron MM-rallin lähtöseremonioita.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tänak selvitti torstaiaamuna testierikoiskokeen huippuajalla ensimmäisellä vedollaan. Mutta testipätkän maalissa paljastui, ettei Tänakin Ford Puma Rally1 -autossa ole kaikki kunnossa.

M-Sport-talli totesi lopulta huoltoalueella, ettei moottorivikaa voida korjata muuten kuin moottoria vaihtamalla. Tämä puolestaan tarkoitti sitä, että Tänakille mätkäistiin viiden minuutin aikarangaistus moottorinvaihdosta ennen ensimmäistä aikatarkastusasemaa.

Näin ollen Tänakilla ei ole asiaa huippusijoille nopeassa sorakilpailussa, johon hänellä oli suuret odotukset kotiyleisön edessä.

– Kilpailu on meiltä ohi. Tämä on iso sokki kaikille, Tänak purki pettymystään MTV Urheilulle.

– Katsotaan, mitä voimme tehdä viikonlopun aikana. Meillä on yhä mahdollisuus ajaa ja meidän pitää hoitaa työmme.

Tänak oli saanut ennen testierikoiskoetta varoituksen sanan kilpuriinsa liittyen.

– Menetimme yhden sylinterin erikoiskokeen lopussa. Ilmeisesti tiimiväki oli löytänyt jotain autosta jo eilen. Minulle ilmoitettiin tänään, että jotain voi tapahtua. Ja valitettavasti niin kävi, virolaistähti surkutteli.

M-Sportille täksi vuodeksi palanneen Tänakin kausi Ford Puman ratissa on ollut paikoin tuskainen. M-Sportilla ei ole samoja resursseja taustallaan kuin sen kilpailijoilla Toyotalla ja Hyundailla, jotka ovat täysiverisiä tehdastiimejä.

M-Sportilla oli paiskittu kovasti töitä ennen Viron ja Suomen MM-ralleja, mutta talli ja sen tähtikuljettaja kohtasivat lopulta karun kohtalon jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta.

– Meillä on ollut aika paljon ongelmia, mutta tätä rallia varten kaivoimme todella syvältä saadaksemme kaiken mahdollisen irti autosta. Mielestäni onnistuimme siinä.

– En siltikään sano, että olisimme samalla tasolla Toyotan poikien kanssa, mutta teimme maksimiponnistuksen. Nyt harmittaa, että kaikki valui hukkaan tällä tavalla, Tänak totesi.

Viron MM-rallin avaava yleisöerikoiskoe alkaa torstai-iltana kello 20.05.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat