Mainos

KSML: Posti laajentaa myös ruoan ja lääkkeiden jakeluun

Posti laajentaa palveluitaan ja yhdistää päivittäiseen paketti- ja postijakeluunsa myös ruoan ja lääkkeiden jakelun viiden maakunnan alueella, kertoo Keskisuomalainen.

Posti aloittaa kuljetuspalveluiden testaamisen tulevan kesän aikana viidellä pilottialueella, jotka ovat Uusimaa, Turun seutu, Päijät-Häme, Keski-Suomi ja Pohjois-Savo.

Jos posti onnistuu palvelukonseptinsa laajennuksessa, se voi johtaja Harri Kämpän mukaan tuoda seuraavien viiden vuoden aikana jopa 3 000 uutta työpaikkaa.

– Virta voi kääntyä niin, että tästä eteenpäin posti palkkaa uusia työntekijöitä, Kämppä kertoo Keskisuomalaiselle.

Postin kehitysjohtaja Sami Finnen mukaan Posti on saanut hyvää palautetta ruohonleikkuupalvelustaan, mikä rohkaisee laajentamaan palveluvalikoimaa.

– Etsimme koko ajan uusia tehtäviä postin henkilöstölle, jotta työpaikat voitaisiin turvata, kun perinteisen postin jakelu vähenee.

2:10

Ruokajakelua ja lääkevarastoja

Finne myöntää, että postin uusi palvelukonsepti voi viedä asiakkaita päivittäistavarakaupan ketjuilta, kun tuottajat voivat myydä tuotteitaan suoraan koteihin ja ravintoloihin postin kuljettamina.

– Vähittäiskauppa voi myös tilata tuottajilta elintarvikkeita, sillä meillä on kylmäketju, ja asiakkaat voivat noutaa tai ostaa tuotteensa kaupasta. Posti ei kilpaile myynnissä, vaan jakelussa. Selvitystemme mukaan tällaista konseptia ei ole vielä missään muualla, selvittää Finne.

Hän näkee toimintamallissa suuria mahdollisuuksia pientuottajille, joiden on usein hyvin vaikeaa päästä suurten päivittäistavaraketjujen valikoimiin.

Postin paketti- ja logistiikkapalveluiden johtaja Jukka Rosenberg kertoo, että sote-uudistuksen jälkeen jokaisen kunnan ja kaupungin ei tarvitsisi pitää omaa lääkevarastoa, vaan posti voisi hoitaa varastoinnin, kuljetukset ja jakelun.

– Me voisimme parantaa tuottavuutta 10–15 prosenttia ja säästää kuntalaisten rahoja. Kyseessä on ainakin 100 miljoonan euron markkina, Rosenberg arvioi Keskisuomalaiselle.

1:34

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja