Mainos

KSML: Kevennetystä ajo-opetuksesta hyviä tuloksia – läpäisyprosentti parempi kuin perinteisellä mallilla

Kevennetyllä ajo-opetuksella on päästy vähintään yhtä hyviin tuloksiin kuin peristeisellä opetuksella, kertoo Keskisuomalainen.

Vuoden alusta kokeillusta supistetusta ajo-opetuksesta on saatu hyviä kokemuksia, kertoo Keskisuomalainen. Lehden haastatteleman Suomen Autokoululiiton puheenjohtajan Jarmo Jokilammen mukaan minimiopetuksella on päästy vähintään yhtä hyvään tulokseen kuin perinteisellä opetuksella.


Kokeiluun osallistuneissa 160 autokoulussa on ollut mahdollisuus suorittaa ajokortti normaalia puolet lyhyemmässä ajassa. Autokoulut ovat voineet lähettää oppilaan ajokokeeseen jo kymmenen ajotunnin jälkeen.


Kevennettyyn opetukseen on osallistunut tähän mennessä 3 500 ajokortin tavoittelijaa. Minimiopetus näyttää riittävän autolla ajamisen ja liikennesääntöjen oppimiseen.


– Teoriakokeesta kokeiluryhmät ovat päässeet paremmin läpi. Ajokokeen on läpäissyt ensi yrityksellä 78 prosenttia. Ajotunteja heillä oli 11–12. Perinteisen opetuksen saaneista ajokokeen läpäisi 74 prosenttia, Jokilampi kertoi.


Osasyy hyvään menestykseen on se, että kokeiluryhmissä on paljon jo mopokortin omaavia, joille liikennesäännöt ovat ennestään tuttuja.


Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on antanut autokouluille luvan kokeilla supistettua oppimäärää vuoden loppuun saakka. Kevennetyn koulutuksen etuna on muun muassa sen edullisuus, sillä ajokortin voi saada jopa puolet halvemmalla kuin perinteisellä opetuksella.


---

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.