Mainos

KRP: Temppeliaukion kirkkoon kohdistuneeseen uhkaan liittyvä aktiivinen tutkinta ohi – poliisin saamat tiedot murenivat tutkinnassa

Temppeliaukion kirkon terroriuhan tutkinnan aktiivinen vaihe päätetään, kertoo keskusrikospoliisi (KRP). Poliisin piti saamiaan tietoja todenmukaisina ja yksityiskohtaisina, mutta ne ovat tähänastisessa esitutkinnassa osoittautuneet paikkaansa pitämättömiksi.

– Todellista uhkaa ei siis ollut, mutta sellainen epäily informaation perusteella vahvasti meille syntyi. Kohde oli konkreettisesti nimetty, joten paikan turvallisuus piti varmistaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho KRP:stä.

Esitutkinnan nimikkeenä on ollut terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelu. KRP kuvaa, että tietojen taustaa on tutkittu laajasti.

Poliisilla oli Temppeliaukion kirkolla noin kolme viikkoa sitten näkyvä operaatio, jossa poliisin mukaan etsittiin rikoksesta epäiltyä henkilöä. Seuraavana päivänä kirkon edustalle tuotiin betoniesteitä.

Vaikka tutkinnan aktiivinen osuus päättyy, esitutkinta ja keskeneräiset toimet jatkuvat Huhta-ahon arvion mukaan vielä joitakin viikkoja.

Päivitetty 7.7. klo 16.35.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.