Mainos

KRP: Supon uhka-arvion ja Helsingin terroriepäilyn välillä ei suoraa yhteyttä

Keskusrikospoliisi kertoo, että Helsingin Temppeliaukion kirkkoon mahdollisesti kohdistuvalla terrori-iskun uhalla ei ole suoraa yhteyttä suojelupoliisin viimeviikkoisen uhka-arvioon.

Supo kertoi keskiviikkona, että terrori-iskujen uhka Suomessa on suurempi kuin koskaan. Sunnuntaina Helsingin poliisi jahtasi epäiltyä Temppeliaukion kirkon ympäristössä useiden tuntien ajan, ja maanantaina KRP kertoi epäilevänsä, että Temppeliaukion kirkkoa kohtaan olisi valmisteltu terroristista tekoa.

– Tämän uhan osalta voidaan todeta, että se tuli viranomaisten tietoon vasta tuon arviotason tiedon jälkeen. Eli näillä ei ole siinä mielessä yhteyttä, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala sanoo STT:lle.

– Uhkien arviointi on meillä ihan jokapäiväistä toimintaa. Tässä tapauksessa hyvin pian kun poliisille näitä asioita tuli tietoon, on ryhdytty toimenpiteisiin. Ei tässä ole viivytelty.

KRP ei ole kertonut, minkä tietojen nojalla se ryhtyi sunnuntain operaatioonsa tai miksi juuri Temppeliaukion kirkkoa epäiltiin kohteeksi. Kirkon ympärille asetettiin betoniesteet, jotka ovat edelleen paikallaan.

– Kaikessa toiminnassa, jossa hengen ja terveyden vaara on kysymyksessä, rima ryhtyä toimenpiteisiin on äärimmäisen matalalla.

Tapauksen tiimoilta ei ole tehty pidätyksiä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.