Mainos

KRP: Hajonneen Cannonballin ex-jäsenet perustanevat uuden jengin tai liittynevät muihin

Järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi määritellyn liivijengi Cannonball MC:n ex-jäsenet perustavat luultavasti uuden jengin tai liittyvät olemassa oleviin jengeihin, keskusrikospoliisista kerrotaan.

Iltalehden tietojen mukaan Cannonball MC hajosi viime viikolla sisäisiin erimielisyyksiin.

KRP:n tutkintaosaston päällikkö, rikosylitarkastaja Sanna Palo kertoo, että KRP on tietoinen, mitä jengikentällä tapahtuu. Hän arvioi, että muutos on jengimaailman kannalta merkittävä.

– Ollaan oltu tietoisia, että jotain on tapahtumassa. Näin se on, mitä lehtitiedoissa kerrotaan, Palo kertoo STT:lle.

– Onhan se merkittävä muutos jengimaailmassa, kun yksi noin pitkäaikainen ja tunnettu porukka hajoaa, hän jatkaa.

Palo arvioi, että kerhon ulkopuolelle jääneet jäsenet pyrkivät ryhmittäytymään uudelleen.

– Jää sitten nähtäväksi, tapahtuuko tämä liittymällä olemassa oleviin jengeihin vai perustamalla jotain uutta. Tuskinpa jäsenet tulevat jäämään kokonaan jengimaailman ulkopuolelle.

Ainakaan tässä vaiheessa Palo ei halua kommentoida, mitä mahdollisia syitä jengin hajoamiseen liittyy.

– Monia syitä ja erimielisyyksiä siinä on varmaankin ollut, Palo sanoo.

Liivijengin kasvot julkisuudessa on viime vuosina ollut Janne ”Nacci” Tranberg, jolla on mittava rikoshistoria. Hän ei halunnut kommentoida asiaa.

Sisäiset ristiriidat vieneet vankilaankin

Kotimaisella jengillä on ollut sen nettisivujen mukaan toimintaa noin kymmenellä paikkakunnalla. Jengillä on sivujen mukaan osasto myös Tallinnassa. Cannonballin jäseniä on tuomittu vuosien varrella muun muassa lukuisista väkivalta-, huume- ja talousrikoksista.

Jengin jäsenet ovat olleet viime aikoina useiden tutkintojen kohteena, joka on sekin aiheuttanut ristiriitoja. Esimerkiksi kesäkuun lopussa muun muassa jengin Lohjan ja Heinolan osastojen johtajat saivat vankeustuomiot sisäisen ristiriidan seurauksena.

Jengiin kuulunut mies oli toisen jutun yhteydessä kertonut Lohjan osaston johtajaksi siirretyn jäsenen osallisuudesta epäiltyyn talousrikokseen. Seurauksena kertoja erotettiin, vietiin hiekkakuopalle ja pahoinpideltiin törkeästi, minkä lisäksi häneltä yritettiin kiristää 15 000 euron eroraha.

Maaliskuussa myös jengin Turun-osaston entinen johtaja ja kaksi hangaround-jäsentä tuomittiin muun muassa törkeän kiristyksen yrityksestä vankeusrangaistuksiin. Tuomioon johtanut väkivaltainen velanperintä tapahtui Liedossa viime lokakuussa.

Liivejä poltettu, yksi osasto erosi

Savon Sanomat kertoo, että kaksi jengin täysjäsentä polttivat liivinsä viime viikonvaihteessa, kuvasivat tapahtumat ja julkaisivat kuvat sosiaalisessa mediassa. Toinen liivinsä polttaneista oli lehden mukaan Cannonballin pääosaston ja toinen Heinolan osaston jäsen.

Entinen Cannonballin jäsen taas kertoo Helsingin Sanomille, että koko Seinäjoen osasto on irtaantunut Cannonballista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.