Cannonball erotti johtohahmonsa Janne "Nacci" Tranbergin – "Aiheuttanut eripuraa kerhon sisällä"

Moottoripyöräkerho Cannonball MC on erottanut jengin johtoon pitkään kuuluneen Janne "Nacci" Tranbergin. Tranberg on ollut viime vuosina Cannonballin kasvot julkisuudessa.

9:13

Tranberg kertoi Rikospaikka-ohjelmassa toukokuussa liittymisestään Cannonballsin jäseneksi. 

MTV Uutisten kerhon sisältä saaman vahvistuksen mukaan Tranberg päätettiin yhteistuumin erottaa keskiviikkona ja hän on jo palauttanut jengiliivinsä.

– Tranberg on aiheuttanut eripuraa kerhon sisällä ja kaikki on hänen aikanaan hoidettu päin v..tua, kertoo lähde. 

Tranbergin lisäksi potkut sai toinenkin kerhon jäsen. Molemmat erotettiin good standing -asemassa. Se tarkoittaa, ettei mitään jää perintään tai epäselvää.

– Tehkööt mitä lystää, lähde sanoo Tranbergista.

Bad standing -asema olisi kerhon sääntöjen mukaan tarkoittanut sitä, että erotettuun saa kohdistaa väkivaltaa ja hänelle voidaan määrätä rahallinen sanktio. Bad standing -asemassa Cannonballista on erotettu kahdeksan viime vuoden aikana kolme jäsentä.

2:47

"Cannonballin taru on loppu"

Heinäkuussa uutisoitiin Cannonballin hajonneen, kun suurin osa kerhon paikallisosastoista lopetti toimintansa. Osastoissa on ollut tyytymättömyyttä muun muassa jengin sisäisiin raha-asioihin.

Maakuntien kerhojen välit Helsinkiin ovat olleet huonot. Myös Helsinki on ajautunut suuriin ristiriitoihin.

– Enimmillään kerholla oli Helsingissä yli 20 jäsentä. Nyt jäämässä on vain kuutisen kappaletta. Cannonballin taru on loppu, lähde sanoo.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Tranbergia kommentoimaan asiaa. Aiemmin aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä tunnettu Tranberg on viime viikkoina hiljentynyt täysin. Hän on myös poistanut sivuiltaan jengitunnuksensa. 

– Ei ole mitään tietoa, missä hän on tällä hetkellä, lähde sanoo.

Cannonball on toiminut kotimaassa noin kymmenellä paikkakunnalla ja myös Tallinnassa. Kerhon jäseniä on tuomittu vuosien varrella muun muassa väkivalta-, huume- ja talousrikoksista.

Tranberg ja monet muut Cannonball-jengiläiset ovat epäiltynä laajassa veropetosvyyhdissä. Tranbergia epäillään useista törkeistä veropetoksista. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa.

Epäiltyä rikoshyötyä on jäänyt kateisiin noin puolitoista miljoonaa euroa.

2:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja