KRP aloittaa esitutkinnan Nokian Renkaiden rengastesteistä – yhtiö kertoi samaan aikaan tuloksestaan

Keskusrikospoliisi on kertonut tänään aloittaneensa esitutkinnan epäillyistä arvopaperimarkkinarikoksista, jotka liittyvät Nokian Renkaat oyj:n valmistamiin renkaisiin ja lehdissä julkaistuihin rengastesteihin. KRP kertoo asiasta Twitterissä.

Finanssivalvonta teki viime keväänä asiassa tutkintapyynnön Keskusrikospoliisille. Keskusrikospoliisi ei halua tässä vaiheessa kertoa tarkempia tietoja rikosepäilyistä.

Finanssivalvonta on pyytänyt keskusrikospoliisia tutkimaan, onko Nokian Renkaiden johto syyllistynyt sisäpiiritiedon väärinkäyttöön, törkeään väärinkäyttöön tai tiedottamisrikokseen.

Kauppalehdessä Finanssivalvonnan markkinavalvontaosaston toimistopäällikkö tarkentaa, että Finanssivalvonnan tekemä tutkintapyyntö koskee epäilyjä arvopaperimarkkinoihin liittyvästä tiedottamisrikoksesta sekä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

– Meidän käsityksen mukaan asiassa on toimittu oikein, emmekä ole tehneet mitään väärää. Hyvä kuitenkin, että asia selvitetään”, kommentoi Nokian Renkaiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen Kauppalehdessä.

Tulos parani

Nokian renkaat on tänään kertonut tuloksestaan. Yhtiö kertoi tiedotteessaan kasvattaneensa sekä liikevoittoaan että liikevaihtoaan loka–marraskuussa vuotta aikaisempaan verraten.

Liikevoitto kasvoi 13 prosenttia ja oli 122,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli 490 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 6,4 prosenttia vuotta aikaisempaan verrattuna.

Nokian Renkaiden hallitus esittää osingoksi 1,56 euroa osakkeelta.

Lue myös:

    Uusimmat