Mainos

KRP aloittamassa rikostutkinnan Nokian Renkaiden testivilpistä – Finanssivalvonta teki tutkintapyynnön tänään

MTV Uutisten tietojen mukaan Finanssivalvonta on vienyt Nokian Renkaiden testivilppiasian keskusrikospoliisille. Tutkintapyyntö on jätetty tänään.

– Olemme saaneet Finanssivalvonnan tutkintapynnnön arvopaperimarkkinarikoksesta. Tutkintaa kohti mennään. Jutulle määrätään tutkinnanjohtaja ja hän arvioi, mitä rikosta tässä on syytä epäillä, vahvistaa KRP:n rikostarkastaja Erkki Rossi.

Fiva pyytää KRP:tä tutkimaan, onko asiassa tapahtunut sisäpiirintiedon väärinkäyttö tai törkeä sisäpiirintiedon väärinkäyttö tai tiedottamisrikos.

Nokian Renkaiden testivilppi oli laajasti esillä viime vuonna.

Yhtiö tunnusti helmikuussa 2016 manipuloineensa vuosien ajan rengastestien tuloksia. Testeihin lähetettiin erikseen testejä varten valmistettuja renkaita, mikä paransi testimenestystä ja vaikutti siten myyntiin.

Helsingin Sanomat kertoi maaliskuun alussa 2016 Nokian Renkaiden johdon myyneen 600 000 euron optiot sen jälkeen, kun yhtiö oli aloittanut sisäisen tutkinnan testivilpistä. Kaupat olisivat tapahtuneet ennen asian tuloa julkisuuteen, mikä herätti epäilyt mahdollisesta sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

Finanssivalvonta selvitti omassa prosessissaan tapahtumiin liittyvää kaupankäyntiä ja tiedottamista lähes puolitoista vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.