Mainos

"Hyvin poikkeuksellinen tapahtuma" – poliisi kiinnostui Nokian Renkaiden tapauksesta

MTV Uutisten tietojen mukaan sekä keskusrikospoliisissa että Helsingin poliisissa on seurattu tarkasti viime päivien uutisointia Nokian Renkaiden harjoittamasta huijauksesta.

– Esitutkintaa ei ole virallisesti aloitettu, mutta poliisi selvittää tapaukseen liittyviä seikkoja, sanoo MTV Uutisten lähde.

Markkinoita valvova Finanssivalvonta ei kommentoi, onko se jo tehnyt tai tekemässä Nokian Renkaista tutkintapyynnön poliisille.

– En voi kommentoida yksittäisiä asioita, mutta yleisellä tasolla voin sanoa, että kaikki kysymykset, jotka liittyvät pörssiyhtiön tiedottamiseen ja yhtiön arvopapereiden kaupankäyntiin, kiinnostavat meitä, sanoo Fivan osastopäällikkö Jarmo Parkkonen.

Kauppalehti kertoi perjantaina, että Nokian Renkaat on vuosia toimittanut autolehtien testeihin modifioituja ja paranneltuja renkaita, jotka eivät ominaisuuksiltaan vastaa kuluttajan saatavilla olevia renkaita.

Lehden mukaan ainut tarkoitus on ollut parannelluin renkain voittaa lehtitestit, jotka tukevat Nokian Renkaiden brändimielikuvaa, hintapositiota ja pörssiyhtiön osakkeen kurssia.

– Hyvin poikkeuksellinen tapahtuma, joka varmasti kiinnostaa kaikkia viranomaisia, sanoo MTV Uutisten lähde.

Selvitettävinä ovat muun muassa kysymykset mahdollisesta arvopaperimarkkinalain rikkomisesta. Laki sanoo, että osakekurssiin vaikuttavasta olennaisesta tiedosta on kerrottava viipymättä. 

Kauppalehden mukaan Nokian Renkaiden rengastestien järjestelmällinen vääristely alkoi toimitusjohtaja Kim Granin neljätoista vuotta kestäneellä valtakaudella. Gran jätti toimitusjohtajan paikan syyskuussa 2014.

Uusi toimitusjohtaja Ari Lehtoranta on myöntänyt vilpin rengastesteissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.