Mainos

Kristillisdemokraattien Sari Essayah huomaa tosinaan ihmisten ärsyyntyvän uskontopuheista: "En halua tehdä sädekehää pääni päälle"

1:24

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kilpakävelyn maailmanmestari Sari Essayah kertoo Ripsa Koskisen-PapusenVapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa, että uskonto on kiinteä osa hänen perheensä elämää. Essayahin perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi tytärtä. Heille seurakunta on tärkeä paikka ja yhteisö.

Sari Essayah on usein saanut vastata kysymysiin omasta henkilökohtaisesta uskonelämästään, esimerkiksi siitä, miten on tullut uskoon. Toisinaan hän on huomannut vastaustensa ärsyttäneen kysyjää.

– En toivo, että ihmiset ajattelevat, että haluan tehdä sädekehän itseni pään päälle tai yrittäisin olla parempi ihminen. Tuollaista ajattelua karsastan. Pikemminkin pitäisi ajatella päinvastoin, että jos minäkin syntisäkki voin olla Jeesuksen seuraaja, niin miksei kuka tahansa muu.

"En halua olla esteenä toisen uskolle"

Essayah ei tiedä tarkkaan, mistä tällainen ajattelu kumpuaa. Elämänarvoista puhuminen saattaa Essayahin mielestä aiheuttaa tunteen, että puututaan ihmisen henkilökohtaisiin valintoihin.

– Samaa kokevat ehkä myös ympäristöliikkeiden edustajat, sillä heidänkin näkemyksensä vaikuttavat muiden ihmisten henkilökohtaisiin valintoihin arjessa. Se herättää ärsytystä, hän arvioi.

Käytännössä uskonto ja hengellisyys näkyvät Essayahin perheen elämässä rukouksina ja Raamatun lukemisena.

– En tiedä kuinka paljon se loppujen lopuksi näkyy ulospäin. Kai sitä toivoo voivansa olla sellainen elävä kristitty, että ei olisi toiselle ihmiselle ainakaan esteeksi sille, että hänkin voisi uskon omaan elämäänsä löytää.

Vapaalla Ripsan kanssa lauantaisin MTV3-kanavalla kello 19.10. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja