Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen suorittavat Kalevan kisojen karsinnan Timanttiliigan kisassa – "Kyseessä on toki poikkeus"

Suomen Urheiluliitto tiedotti keskiviikkona, että kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen suorittavat Kalevan kisojen karsinnat torstain Timanttiliigan Lausannen osakilpailussa. Kalevan kisojen tuomarineuvoston puheenjohtaja Ari Honkanen sanoo, että kyse on poikkeustapauksesta.

Lausannen kolmiloikkakilpailu käynnistyy torstaina yhdeksän jälkeen. Kalevan kisojen karsintakilpailu on luvassa lauantaina kello 12 ja loppukilpailu sunnuntaina 17,40. Jos Mäkelä ja Salminen ylittävät Lausannessa karsintarajan 12,50, ovat he mukana finaalissa. 

– Nykysäännöissä tämä on toki mahdollista. Kyseessä on toki poikkeus. Tämä on hieman ongelmallinen tilanne, kun urheilijan pitäisi olla lähestulkoon kahdessa paikassa yhtä aikaa, Honkanen kertoo MTV Urheilulle.

Kaksikko tulee mukaan Kalevan kisojen finaaliin ylimääräisinä urheilijoina, joten kolmiloikkafinaalissa nähdään 12 urheilijaa normaalin 10:n sijaan. Mikäli jompikumpi urheilijoista jäisi esimerkiksi ilman tulosta, ei Honkanen usko, että asiaa käsiteltäisiin uudelleen.

– Toivottavasti ei käsitellä. Nyt pitäydytään tässä päätöksessä. Tämä on tämän hetken ratkaisu ja sillä mennään, Honkanen toteaa.

SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen otti mielellään vastaan poikkeusjärjestelyn.

– Huippu-urheilun kannalta erittäin hyvä asia, että suomalaiset saavat paikkoja Timanttiliigaan ja pääsevät hyödyntämään niitä. Se on myös tärkeää, että kärkiurheilijamme ovat mukana Kalevan Kisoissa, Salonen toteaa.

Lausannessa nähdään myös Tokion olympialaisissa loistanut Sara Kuivisto. Hänen kohdallaan ei ole kuitenkaan ryhdytty poikkeusjärjestelyihin. Kuivisto on torstaina mukana Timanttiliigassa 1500 metrillä. Perjantaina Kalevan kisoissa on luvassa 1500 metriä ja lauantaina 800 metrin alkuerät. Sunnuntaina kisataan 800 metrin finaali.

– Tämä lähtee urheilijoista ja heidän valmentajistaan. Emme voi tehdä hakemuksia kenenkään puolesta, Salonen toteaa ja sanoo, että uskoo Kuiviston suoriutumaan urakasta.

Salonen sanoo, että maajoukkueurheilijoiden sopimuksissa on tiettyjä velvoitteita ja Kalevan kisat kuuluvat niihin.

– Se on sopimuskilpailu. Lähtökohta on se, että pystytään suorittamaan velvoitteet ja käyttämään Timanttiliigan paikat. Siihen pyritään, jos se on vain mahdollista, Salonen päättää.

Timanttiliigan Lausannen osakilpailu on nähtävillä C More Sport 2 -kanavalla sekä C Moren suoratoistopalvelussa torstaina kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat