Kristiina Komulaisen mukaan jokaisella on rikollinen mieli: "Voi käyttää myös hyvään"

4:04
Katso videolta, miksi Kristiina Komulaisen mielestä meillä kaikilla on rikollinen mieli, ja miksi rikoksen selvittämisen alkumetreillä ei tehdä yhtään mitään.

Aiemmin toimittajana työskennellyt Kristiina Komulainen kuvitteli olevansa todella hyvä tunnistamaan valehtelijan. Poliisikoulu osoitti toisin.

Mediapersoona ja poliisiksi valmistunut Kristiina Komulainen on toiminut aiemmin vanhempana konstaapelina Helsingin poliisilaitoksella. Hän on työskennellyt erityisesti ennaltaehkäisevässä toiminnassa kunniaan liittyvän väkivallan parissa. Tällä hetkellä Komulainen toimii yrittäjänä ja tekee töitä muuan muassa konfliktienratkaisun parissa.

Komulainen etsii Ota rahat ja juokse -ohjelmassa julkisuudenhenkilöiden piilottamia rahasalkkuja yhdessä etsiväparinsa Mikko Raulan kanssa. Hän näkee, että erityisesti poliisin koulutuksesta on hänelle ohjelmassa hyötyä.

– Ehdin jonkin aikaa työskennellä myös rikollisen mielen parissa. Toki meillä kaikilla on rikollinen mieli. Myös toimittajan työstä on tässä hommassa hyötyä, Komulainen kertoi MTV Uutisille.

Ohjelman kuvaukset etenivät niin, että ensimmäisenä päivänä oli kiinniotto ja salkun mahdollisten piilopaikkojen läpikäynti.

– Seuraava yö oli itsellä aivan hirveä. Silloin pyöri valtava häkkyrä päässä ja rakentelin vain kokonaisuuksia. Seuraavana päivänä vasta lähdettiin kunnolla etsimään salkkua, Komulainen kertasi.

Ammattivalehtelijaa on vaikeaa tunnistaa

Poliisiammattikorkeakoulun aloittaessaan Komulainen ajatteli olevansa todella hyvä tunnistamaan tilanteita, kun ihmiset valehtelevat.

– Koulu ja sen jälkeiset vuodet kuitenkin osoittivat, etten olekaan. Kun olet tekemisissä ammatikseen valehtelevien ihmisten kanssa, se on ihan eri asia.

Yksi iso syy Komulaisen ohjelmaan mukaan lähtemiselle oli se, että yksi etsivä, Kari Laari, on hänen opettajansa.

Komulainen jakoi kesällä Instagramissa kuvan hänestä ja Kari Laarista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Olen istunut hänen luennoillansa, ja oli aivan sairaan siistiä päästä tekemään töitä hänen kanssaan, Komulainen iloitsi.

Ohjelman kuvausten aikana Komulainen ja Raula saattoivat heilua helteessä metsässä tuntien ajan.

– Kieltämättä virta oli välillä vähissä. Mutta nivouduimme Mikon kanssa hyvin yhteen: kun toinen meinaa vähän latistua, niin toinen nostaa. Toki se on myös fyysistä tankkaamista koko ajan. Tiimityöstä on tullut kullanarvoista tämän ohjelman aikana.

Kaikista haastavimmaksi Komulainen nostaa ohjelmasta yhden tapauksen.

– Olimme kolunneet paikan Mikon kanssa jo todella hyvin. Saimme siihen vielä Arin (Huhtinen) apuun. Siinä sitten 30 asteen helteessä oli pakko puskea itseään vielä vähän eteenpäin, koska olimme sulkeneet jo kaikki muut paikat pois.

Komulainen on tuttu myös radiosta, mutta irtisanoutui Loopin ohjelmapäällikön paikastaan vuonna 2016.

Katso yllä olevalta videolta, miksi Kristiina Komulaisen mielestä meillä kaikilla on rikollinen mieli, ja miksi rikoksen selvittämisen alkumetreillä ei tehdä yhtään mitään.

Ota rahat ja juokse 27. tammikuuta alkaen MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja