Krista Siegfridsin jättiyllätys – tehtaili megahitin ulkomaille: "Se oli kesällä listaykkönen"

Darude ja Sebastian Rejman edustavat Suomea euroviisuissa 2019 4:15
Haastattelussa Suomen Euroviisuedustaja Darude

Krista Siegfridsin tekemä kappale päätyi supersuositun eteläkorealaisen AOA-tyttöbändin ensimmäiseksi sinkuksi. 

Laulaja-lauluntekijä Krista Siegfrids nähdään keväällä 2019 Uuden musiikin kilpailu -ohjelman juontajana. Tänä vuonna Suomen Euroviisuehdokkaaksi valikoitui tanssimusiikin taituri Darude, oikealta nimeltään Ville Virtanen, joka työstää kolme kappaletta viisuja varten. Kappaleissa laulajana kuullaan näyttelijä-muusikko Sebastian Rejman. Keväällä suomalaiset saavat valita suosikkinsa UMK-äänestyksessä. 

Siegfrids kertoo luottavansa vahvasti Suomen edustukseen. Hänellä on erityisen vahva usko Daruden sekä Rejmanin yhteistyöhön ja sen tulokseen. 

– Mielestäni on todella hienoa, että Darude uskalsi lähteä mukaan tähän. Hän on tehnyt Sebun kanssa paljon yhteistyötä, heillä on hyvä henki ja kemia, uskon että tästä tulee hyvä. 

Siegfrids edusti itse Suomea Euroviisuissa vuonna 2013 kappaleellaan Marry Me. Menestystä ei tuolloin kilpailusta tullut, mutta laulajan rakkaus viisuihin on säilynyt. 

Tänä vuonna Siegfrids on mukana viisutuotteen luomisessa monella muullakin tavalla, kuin ainoastaan juontajana. Hän on mukana käsikirjoittamassa, tuottamassa ja tekemässä väliaikanumeron sekä avausnumeron ohjelmaan.

– Minulla on iso rooli tässä. Haluan parasta tälle ohjelmalle ja että ihmiset viihtyvät katsoessaan tätä. 

Siegfrids on viime vuosien aikana kunnostautunut lauluntekijänä useille muille artisteille. Hän kertoo, että hiljattain hänen tekemänsä kappale päätyi eteläkorealaiselle, supersuositulle AOA-tyttöbändille. Hän teki kappaleen yhdessä Erik Nyholmin ja Kristofer Karlssonin kanssa.

– Se oli kesällä listaykkönen Etelä-Koreassa. Se oli minulle mahtava, uusi juttu. 

Laulajan mukaan kappaleen ei ollut koskaan tarkoitus päätyä maailmalle tällä tavalla, mutta kohtalo puuttui peliin. Hän oli tehnyt kappaleen ja päättänyt, ettei hän haluakaan sitä itselleen esitettäväksi. Näin ollen kappale vietiin eteenpäin. 

– Sitten kustantajani soitti, että me ollaan löydetty täydellinen koti tälle biisille: iso, suosittu tyttöbändi halusi tämän biisin. Tämä on heidän ensimmäinen sinkkunsa ja tällä biisillä he myyvät ensimmäistä albumiaan. 

Bingle Bangle -nimisellä kappaleella on lähes 24 miljoonaa katselukertaa Youtubessa. 

– Siellä me istuttiin Espoossa studiossa ja kirjoitettiin biisi Etelä-Koreaan. Se on ihan hullua, sellaistakin on tullut tehtyä!


Korjattu 30.1. 10:30: Krista teki kappaleen AOA-yhtyeelle yhdessä Erik Nyholmin ja Kristofer Karlssonin kanssa. Hän ei ole mukana tekemässä Daruden euroviisukappaleita.

Lue myös:

    Uusimmat