Mainos

Krista Pärmäkoski paljasti poikkeuksellisen tarkkaa tietoa suorituskyvystään

3:05

Maastohiihtotähti Krista Pärmäkoski on paljastanut syketietojaan helmikuussa kilpailluista Pyeongchangin talviolympialaisista poikkeuksellisen tarkasti.

Video: Krista Pärmäkoski iloitsi viikonloppuna Falunin perinteisen maailmancup-kisan voiton jälkeen, miten vuosien työ on alkanut näkymään.

Pärmäkoski valottaa sykkeidensä eroja 10 kilometrin väliaikalähdön (v) ja 30 kilometrin yhteislähdön (p) kisoissa.

– Molemmissa kisoissa maksimisyke on lähellä toisiaan: 187 ja 186. Merkittävä ero on kuitenkin keskisykkeessä. 10 km:n kisassa keskisyke oli 180, kun 30 km:n kisassa se oli 176, Pärmäkoski kertoo kuvapalvelu Instagramissa.

Pärmäkoski nostaa esiin myös, miten suuren osuuden hän hiihti kisoista anaerobisen kynnyksen yläpuolella. Tuon kynnyksen yläpuolella rasitus nostaa veren laktaattipitoisuuden jyrkkään kasvuun, ja urheilija alkaa hengästyä voimakkaammin. 

Pärmäkoski hiihti 10 kilometrin kisasta 68 prosenttia anaerobisen kynnyksen yläpuolella. 30 kilometrin kisassa hän hiihti tuolla rasitusalueella vain 28 prosenttia kisasta.

– Tämä siis kertoo siitä, kuinka erityyppisestä kisasta on kyse ja myös siitä, että itseltä ei vielä löydy ruutia hiihtää 30 km:ää koko ajan anakynnyksellä, Pärmäkoski kiteyttää.

Pärmäkoski perustelee päivityksessään myös sykemittarien käyttöä.

– Yksi syy siis siihen, että käytän sykemittaria kisoissa on se, että näkee miten syke on käyttäytynyt kisojen aikana. Joskus datasta näkee selvästi, että alussa on mennyt liian lujaa (esim. Tourin loppunousu), ja se kostautuu kisan loppuvaiheessa.

Pärmäkoski saavutti Pyeongchangin olympialaisissa kolme mitalia. Hän voitti 30 kilometrillä ja 10 kilometrillä hopeaa sekä 15 kilometrin yhdistelmäkisassa pronssia.

Pärmäkosken Instagramissa julkaisemista syketiedoista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.