Krista Pärmäkoski kiristi mahtavasti kakkoseksi – myös Kerttu Niskanen kärkisijoille

Krista Pärmäkoski lykki mahtavasti toiseksi Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Kerttu Niskanen puolestaan taipui palkintokoroketaistelusta vahvojen alkukilometrien jälkeen mutta sijoittui viidenneksi.

Ruotsin Frida Karlsson aloitti kilpailun tyypillisesti rivakasti ja onnistui kasvattamaan johtoaan loppuvaiheille saakka sekä voitti kilpailun suvereenisti.

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen olivat taistelemassa jälkimmäisistä palkintokorokesijoista ja kaksikon keskinäiset asemat vaihtelivat alkukilometreillä, mutta Niskanen alkoi taittua puolimatkan vaiheilla. Pärmäkoski sen sijaan onnistui puristamaan itsensä väkevällä lopulla toiseksi Norjan Anne Kjersti Kalvån ja Tiril Udnes Wengin edelle.

Karlsson löi Pärmäkosken vetisessä kelissä käydyssä kisassa 16,6 sekunnilla. Kolmanneksi sijoittunut Kalvå hävisi Pärmäkoskelle puolitoista sekuntia ja kisan nelonen Weng taipui suomalaiselle reilut kolme sekuntia. Palkintokorokesijoitus on Pärmäkoskelle maailmancup-kauden ensimmäinen.

Kerttu Niskanen oli lopulta viides, 40,7 sekuntia Karlssonia hitaampana.

Anne Kyllönen hiihti 18:nneksi, Jasmi Joensuu 28:nneksi, Katri Lylynperä 46:nneksi ja Jasmin Kähärä 59:nneksi.

Kisan voittanut Frida Karlsson nousi naisten kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta Tourin johtajaksi, kun takana on kolme etappia. Kalvå ja Weng ovat 20 sekuntia perässä ja kokonaiskilpailussa neljäntenä oleva Niskanen on 41 sekuntia jäljessä. Pärmäkoski on toiseksi parhaana suomalaisena Tourilla seitsemäntenä, 1.43 minuuttia kärjestä.

Tour de Ski jatkuu huomenna keskiviikkona 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja