Kerttu Niskanen takoi voittoon – mahtava suomalaiskisa Tour de Skillä

Kerttu Niskanen voitti Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun Italian Toblachissa.

Niskanen sivakoi kärkitaistossa ensimmäisistä väliaikapisteistä lähtien, mutta oli vielä ennen matkan puoliväliä muutaman sekunnin kisaa johtanutta Yhdysvaltain Rosie Brennania jäljessä.

Niskasella oli kuitenkin valtaisa annos ruutia kisan jälkimmäiselle puoliskolle, jolla hän takoi raisua kyytiä. Suomalainen siirtyi johtoon 6,7 kilometrin väliaikapaikassa, eikä hänen kärkipaikkansa ollut sen jälkeen missään vaiheessa uhattuna.

Niskanen voitti kilpailun lopulta 6,7 sekunnilla ennen Saksan Victoria Carlia. Carl onnistui nostamaan asemiaan vahvalla lopullaan, ja kolmanneksi kiristi puolestaan USA:n Jessie Diggins (+10,7).

Hienon sinivalkoisen kilpailun täydensi Krista Pärmäkoski, joka sijoittui seitsemänneksi. Hän oli Niskasta 43,4 sekuntia hitaampi.

Jasmi Joensuu hiihti 23:nneksi (+1.29,7), Anne Kyllönen 31:nneksi (+1.53,1) ja Vilma Ryytty 49:nneksi (+2.31,9).

Uransa kuudennen maailmancup-osakilpailuvoiton saavuttanut Niskanen ei ollut tällä kaudella yltänyt vielä palkintokorokkeelle. Hän oli parhaimmillaan sijoittunut viidenneksi kaksi viikkoa sitten Trondheimin 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Niskanen avasi Tour de Skin eilen 36. sijalla vapaan sprintissä. Voitto tänään takaa hänelle upeat asemat kokonaistilanteessa Tourin jatkoon.

Miehet hiihtävät 10 kilometrin perinteisen kisan seuraavaksi. Tour jatkuu sen jälkeen huomenna 20 kilometrin vapaan takaa-ajokilpailuilla.