Mikä hiihto: Kerttu Niskanen lykki voittoon maailmancupissa!

Kerttu Niskanen hiihti komeasti voittoon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Norjan Beistostölenissä.

Ruotsin Frida Karlsson piti alkumatkasta kilpailun rivakinta vauhtia, mutta hänen tahtinsa alkoi talttua 2,6 kilometrin väliaikapaikan jälkeen suhteessa Kerttu Niskaseen ja Norjan Anne Kjersti Kalvåån

Niskasella oli sen sijaan ytyä koneessaan, ja muiden väliajat alkoivat kalveta hänelle kilpailun edetessä. Suomalainen nousi kärkeen viiden kilometrin kohdalla ja piti asemansa loppuun asti viime kilometreillä kaulaa kasvattaen.

Kalvå sijoittui toiseksi 12,7 sekuntia Niskasta hitaampana. Loppua kohden sipannut Karlsson oli kolmas, 16,5 sekuntia Niskasesta.

Johanna Matintalo (+31,0) oli täydentämässä hienoa suomalaispanosta viidennellä sijallaan. Sijoitus oli hänelle uran paras maailmancupin normaalimatkoilla.

Jasmi Joensuu (+48,6) oli kymmenes niin ikään uransa parhaassa normaalimatkan maailmancup-kilpailussa. Krista Pärmäkoski (+59,1) sijoittui 11:nneksi ja Anne Kyllönen 24:nneksi (+1.43,3).

Neljättä kertaa urallaan maailmancupissa voittoon yltänyt Niskanen saavutti tämän maailmancup-kauden ensimmäisen suomalaisvoiton. Johanna Matintalo ylsi eilen perinteisen sprintissä kolmanneksi.

Miesten 10 kilometrin kilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 13.15.