Therese Johaug on lyöty! Ruotsalaislupaus taisteli minuutin takaa voittoon – Niskaselta ja Kyllöseltä hienot hiihdot

Ruotsin Frida Karlsson taisteli voiton perinteisellä hiihtotavalla käydyssä dramaattisessa Holmenkollenin 30 kilometrin kilometrin kilpailussa. Kerttu Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi.

Johaug porhalsi muulta porukalta karkuun ensikilometreillä ja johti kisaa 20 kilometrin kohdalla jo 53 sekunnilla. Johaug näytti jo painavan voittoon, mutta ruotsalaisilla oli asiaan vielä sanansa sanottavana. Suksensa Johaugista poiketen 18,6 kilometrissä vaihtaneet Ebba Andersson ja Frida Karlsson olivat pudonneet hetkellisesti yli minuutin norjalaisen perään, mutta sitten tapahtui.

Ruotsalaiset tekivät toisella ja kolmannella sijalla irtioton reilussa 22 kilometrissä, eikä takana ollut porukka pystynyt vastaamaan heidän nykäisyynsä.

Andersson putosi lopulta Karlssonin kyydistä, kun ruotsalaiset kuroivat yksillä suksilla koko kisan taittaneen Johaugin eroa rajusti umpeen. Karlsson nousi aivan viime kilometreillä Johaugin kantaan ja painoi tämän edelle. 20-vuotias ruotsalainen ratkaisi kisan loppusuorakamppailussa ja löi Johaugin 1,2 sekunnilla. Voitto on Karlssonille maailmancupissa uran ensimmäinen.

Andersson hiihti kolmanneksi (+20,9). Kerttu Niskanen oli oivasti seitsemäs (+48,3) ja Anne Kyllönen yhdeksäs (+48,3). Krista Pärmäkoski sijoittui 11:nneksi (+49,0) ja Laura Mononen 12:nneksi (+49,4). Johanna Matintalokin ylsi maailmancupin pisteille 22. sijallaan (+3.21,7).