Krista Pärmäkoski hiihti kolmanneksi kotiyleisön edessä – Therese Johaug joutui harvinaisen lujille

Krista Pärmäkoski hiihti parhaana suomalaisena kolmanneksi maastohiihdon maailmancupin naisten 10 kilometrin kilpailussa Lahdessa. Pärmäkoski taipui perinteisen hiihtotavan kilpailussa norjalaisvoittaja Therese Johaugille 16,5 sekunnilla.

Pärmäkoski hiihti samalla matkalla kolmanneksi myös Pekingin olympialaisissa. Olympialaisissa kympin hopeamitalin ottanut Kerttu Niskanen jäi Johaugista 37,7 sekunnin päähän ja oli neljäs.

– Ihan mielettömän hyvältä tuntuu. Jos eilen oli hyvä kannustus, sitä se oli tänäänkin. Vielä enemmän porukkaa, ja ladunvarsi oli ihan täynnä jengiä. Muutamassa laskussa ei ollut, ja silloin tuli fiilis, että onpa ihana rauha hetken aikaa. Ihan mieletöntä. Mahtavaa, että yleisö on täällä, Pärmäkoski huudahti Ylen tv-haastattelussa.

Johaug kävi kisassa tiukan voittotaistelun venäläisen Natalia Neprjajevan kanssa, ja maalissa ero oli norjalaisen hyväksi 1,2 sekuntia. Olympialaisissa nähtiin vielä tiukempi kympin kilpailu, kun Johaug otti kultaa 0,4 sekunnin erolla Niskaseen ja Pärmäkoski nappasi pronssia vain sekunnin kymmenyksen erolla Neprjajevaan.

Suomalaisista myös Anne Kyllönen (14:s) ja Jasmi Joensuu (17:s) hiihtivät Lahdessa 20 parhaan joukkoon. Johanna Matintalo hiihti sijalle 22 ja Katri Lylynperä lykki sijalle 24.