Krista Pärmäkosken valinta ehti herättää parranpärinää – Suomen luotsi: "Jokainen varmasti itse mieluusti hiihtää"

4:40
Ville Oksanen kommentoi Suomen naisten parisprintin ja viestin joukkuevalintoja.

Krista Pärmäkoski hiihti sunnuntaina Jasmi Joensuun kanssa MM-parisprintissä Oberstdorfissa seitsemänneksi, mutta Pärmäkosken valinta ehti herättää ihmetystä. Naisten maajoukkueen valmentaja Ville Oksasen mukaan tilanne ymmärrettiin joukkueessa kuitenkin hyvin.

Reittiä ei suolattu, ja vapaalla hiihtotavalla käyty parisprintti osoittautui raskaaksi. Tämä suosi jaksavaa Pärmäkoskea, kun taas Lylynperän vahvuudet ovat nopeudessa vauhdikkaammilla radoilla. Pärmäkoski myös jaksoi parisprintin finaalissa vahvaa sprintteriä Joensuuta paremmin.

Yhtä kaikki, Lylynperäkin olisi halunnut hiihtää parisprintissä. Naisten maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen kertoo käyneensä joukkuevalinnasta keskustelun myös hänen kanssaan.

– Hän ymmärsi oikein hyvin sen joukkueen. Ei ollut siinä mitään ongelmaa. Totta kai jokainen varmasti itse mieluusti hiihtää, Oksanen pyörittelee MTV Urheilulle.

Oksasen mukaan ajatuksena oli juuri, että raskaaseen keliin tarvittaisiin "distanssipäätä", siis jaksavuutta.

– Katrilla ei kuitenkaan ole tältä kaudelta vapaalta ja normaalimatkalta juurikaan sellaisia hiihtoja.

– Toki hän on nyt parhaassa kunnossa. Hän olisi varmasti ollut hyvä viestinviejä sunnuntaina, mutta silloin ajateltiin, että tuo duo on meidän paras mahdollisuutemme menestyä, Oksanen ynnäili.

Lylynperä on sanonut kuuman kelin sopivan hänelle hyvin. Miten Oksanen vastaa tähän? Entä millaisina hän pitää Suomen naisten mahdollisuuksia naisten viestissä huomenna torstaina? Katso kommentit ylälaidan videolta.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja