Jari Isometsä hahmottelee Krista Pärmäkoskelle rapean tavoitteen – "Sen alle"

4:10
Suomen viestipronssinaiset olivat iloisin tunnelmin mitalit kaulassa torstaina.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä hahmottelee Krista Pärmäkoskelle rapsakkaa tavoitetta naisten viimeiselle hiihtomatkalle Oberstdorfin MM-kisoissa.

Maastohiihtäjänaisten MM-kisaurakka päättyy tänään lauantaina 30 kilometrin yhteislähtökilpailuun perinteisellä hiihtotavalla.

– Jos pannaan tavoitteeksi, että tulisi paras suomalainen henkilökohtainen sijoitus, Isometsä sanoo.

Toistaiseksi suomalaishiihtäjien joukossa paras henkilökohtainen tulos näistä kisoista on Katri Lylynperän kahdeksas sija perinteisen sprintissä.

– Sen alle jos Krista tulisi, niin se olisi ihan ok suoritus. Noin sija kuusi voisi olla Kristalle realistinen tulos.

Pärmäkoskella on toistaiseksi Oberstdorfista henkilökohtaisilta matkoilta kaksi 13. sijaa.

"Pronssiboosti"

Isometsä pohtii, että 30 kilometriä on kova matka, johon Suomen huollon tähänastinen onnistuminen luo positiivista taustavirettä.

– Näyttää yhä siltä, että Suomi on voiteluissa todella hyvä. Suomella oli perjantainakin (miesten viestissä) huomattavasti keskivertoa paremmat sukset kisassa. Ja kun on noin pitkä kisa, suksen hyvyys antaa vielä lisää loppumatkasta.

Mitalitaistoon Pärmäkoskea ei kuitenkaan povata, olkoonkin että hän ankkuroi Suomen naiset 4x5 kilometrin viestissä kolmanneksi.

– Jos vain Norja ja Ruotsi onnistuvat voitelussa, heillä on yksinkertaisesti niin kovat urheilijat, että heille ei ole kykyä vastata.

Naisten viestissä Ruotsi söi mahdollisuutensa juuri ilmiselvästi huonoon voiteluun perinteisen osuuksille, joilla se jäi liian kauas kärjestä.

– Suomella on puolestaan viestin pronssiboosti ja henkinen puoli varmasti paremmalla tolalla. Se voi antaa myös vähän ekstralatinkia.

Suomen naisten ykköstykin Pärmäkosken ohella 30 kilometrillä hiihtävät viestissä kakkososuutta vienyt Johanna Matintalo, Laura Mononen ja Vilma Nissinen. Isometsä olisi itsekin valinnut juuri kyseisen nelikon.

Kilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 13.30.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja