Nämä naiset rynnivät MM-kisoista pudotetun suomalaishiihtäjän edelle – päävalmentajalta linjaus Niskasesta ja Pärmäkoskesta

Katri Lylynperän pudottaminen maastohiihdon Suomen MM-joukkueesta tehtiin täysin tulosten perusteella, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen alleviivaa. 

Hiihtoliitti tiedotti tiistaiaamuna seitsemän nais- ja kymmenen mieshiihtäjän kokoisesta MM-joukkueesta Slovenian Planicaan. Esimerkiksi MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä odotti Katri Lylynperän mahtuvan perinteisen hiihtotavan MM-sprintin neljän urheilijan ryhmään, mutta toisin kävi. 

– Tulokset eivät ole olleet niin hyviä. Neljä parempaa hiihtäjää löytyi perinteisen sprinttiin. Suoraan tulosten perusteella on valinta tehty, päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi MTV Urheilulle. 

Kun Suomen naisten kovimmat normaalimatkojen mitalitoivot Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski eivät ole Pasasen mukaan "näillä näkymin hiihtämässä" sprinttiä, eikä matka sovi Eveliina Piipolle, Lylynperän edelle menivät Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen ja Jasmin Kähärä

Heistä Matintalo ja Joensuu olivat ennakolta varmoja valintoja sprinttiin. Kyllösellä on tämän vuoden puolelta 11. ja 17. sija maailmancupin perinteisen sprinteistä, Kähärän valinnan puolesta puhuu muun muassa hiljattain saavutettu nuorten MM-kulta.

Kolmissa edellisissä MM-kisoissa hiihtänyt Lylynperä löi Kyllösen ja Kähärän SM-sprintissä reilut kaksi viikkoa sitten. Hiihtoliitolla on kuitenkin tiettyjä painotuksia eri kisoihin MM-valintoja silmällä pitäen. 

Anttola mielenkiintoinen tulokas

Kun Suomen naishiihtäjille on tarjolla urakoitavaa Planicassa, kymmenen mieshiihtäjän ryhmässä on mukana myös spesialisteja.

– Saamme neljä hiihtäjää jokaiselle matkalle. Miehissä on ihan puhtaita sprinttereitä, jotka hiihtävät pelkästään sen. Ja myös normaalimatkoilla on erikoismiehiä. Sen takia joukkue on isompi, Pasanen perustelee. 

Yksi normaalimatkojen "erikoismiehistä" on 19-vuotias Niko Anttola, joka saavutti hiljattain nuorten MM-kultaa ja -hopeaa Kanadassa. Kirkkain lätkä tuli 10 kilometrin vapaan kisasta.  

Pasanen on merkinnyt Anttolan 15 kilometrin vapaan MM-matkalle. 

– Isoja tuloksenteko-odotuksia ei vielä ole, mutta hän on hiihtänyt todella hyvin tällä kaudella. Hän on meidän tulevaisuuden hiihtäjiä, Pasanen summaa. 

Älä tee näitä virheitä karvapohjasuksien kanssa – tässä vinkit skinisuksien huoltoon 3:49
Älä tee näitä virheitä karvapohjasuksien kanssa – tässä vinkit skinisuksien huoltoon.

Lue myös:

    Uusimmat