Krista Pärmäkoskelta karu esitys – Therese Johaugin poissaolo avasi pelin

Venäjän Julia Stupak voitti naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Sveitsin Engadinissa. Suomalaisilla oli tahmeaa; Laura Mononen oli parhaana sinivalkohiihtäjänä 22:s.

Norjan supertähti Therese Johaug vetäytyi maailmancup-kauden päätösviikonlopusta rannetulehduksen takia, mikä avasi peliä kärjessä muille.

Venäjän Stupak mitteli loppukilometreillä voitosta Norjan Heidi Wengiä ja Ruotsin Ebba Anderssonia vastaan. Venäläinen irtautui kaksikolta tiukalla iskullaan viimeiseen ylämäkeen ja voitti, Weng tuli toiseksi ja Andersson kolmanneksi.

Suomalaisia saatiin odotella maaliin hyvä tovi. Laura Mononen ylitti maaliviivan parhaana suomalaisena 22:ntena (+1.11,6). Krista Pärmäkoskeltä oli veto poissa ja hän jäi 24:nneksi (+1.18,5). Johanna Matintalo sijoittui 28:nneksi (+1.27,2) ja Vilma Nissinen 56:nneksi (+3.27,3).

Henkilökohtainen maailmancup-osakilpailuvoitto oli Stupakille uran kolmas. Maailmancup päättyy huomenna sunnuntaina vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuihin: naisilla matkana on 30 kilometriä ja miehillä 50 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat