Krista Kiuru ja Simo-puoliso harvinaisessa yhteishaastattelussa – näin pari kuvailee muutostentäyteistä vuottaan

7:56
Krista Kiurusta äiti 47-vuotiaana – ministeri yhteishaastattelussa Simo-puolisonsa kanssa

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru saapui MTV Uutiset Liven itsenäisyyspäivän lähetykseen yhdessä puolisonsa Simo Rahikaisen kanssa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja tämän puoliso Simo Rahikainen saivat maaliskuussa lapsen, Helmi-tyttären. Rahikainen kertoo MTV Uutiset Liven itsenäisyyspäivän lähetyksessä, että vauva-arki on sujunut heidän taloudessaan mallikkaasti.

– Hyvin me jaamme Kristan kanssa kotihommat, ei tarvitse kiistellä niistä asioista ainakaan, hän sanoo.

Kiurun mukaan sekä hän että Rahikainen ovat ottaneet vastuuta kodinhoidosta. 

– Simolla varmasti on tässä nyt vielä pitkä kevät aikaa nauttia isänä olemisesta kotona, se on varmasti jokaiselle antoisaa aikaa. Itse kun sain myös olla kotona tässä kaiken kiireen keskellä, sain pitää äitiysvapaata ja vanhempainvapaata, niin olihan se kertakaikkiaan hieno kokemus, Kiuru kertoo.

Ennen Helmin syntymää Kiuru haaveili äidiksi tulosta yli kymmenen vuoden ajan. Hän kuvailee olevansa etuoikeutettu saadessaan kokea äitiyden.

– Äitiys on minusta niin hieno asia, ettei se koskaan kadota merkitystään. Se ei ole koskaan itsestäänselvyys, hän luettelee.

Kiuru ounastelee äitiyden korostaneen entisestään hänen kovahermoisuuttaan ja lämminsydämisyyttään.

Lapsen syntymä ei ollut ainoa merkittävä tapahtuma Kiurun ja Rahikaisen vuodessa. Kaksikko sanoi toisilleen "tahdon" ja lipui avioliiton satamaan elokuussa.

Rahikainen sanoo lapsen syntymän ja avioliiton muuttaneen heidän parisuhdettaan.

– Olemme me kahdeksan vuotta olleet jo yhdessä, mutta hienoa, jos näinkin pitkän ajan jälkeen voi vielä uudistaa omaa parisuhdettaan, Rahikainen pohtii.

Kiurun mukaan on hassua ajatella, että vuoteen 2022 sisältyi niin paljon kamaluuksia aina Venäjän hyökkäyssodasta energiakriisiin ja koronaan. Samalla vuosi 2022 oli heidän perheelleen uskomattoman hyvä.

– Meillä on ollut varmasti elämämme vuosi. Jotenkin tuntuu, että myöskin monenlaisissa kriiseissä ja surullisissakin asioissakin on monesti pilvireunaa, joka pitää omista läheisistä löytää, Kiuru sanoo.

Miten Kiuru ja Rahikainen jatkavat iltaansa? Katso parin haastattelu Linnan etkot -lähetyksessä kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Live-ankkuri-LEO-UUSI LIVE


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja