Turmakoneessa oli 33 eri maan kansalaisia – omaiset odottavat epätietoisina läheisiään lentokentällä: "Toivottavasti äiti otti toisen lennon"

Etiopiassa pudonneessa lentokoneessa oli 33 eri maan kansalaisia, kertoo lentoyhtiö. Heidän joukossaan ei ollut suomalaisia.

Ethiopian Airlines -lentoyhtiön mukaan lentokoneessa oli 32 kenialaista, 18 kanadalaista, yhdeksän etiopialaista, kahdeksan amerikkalaista, seitsemän brittiä ja ranskalaista, kuusi egyptiläistä, viisi hollantilaista, neljä intialaista ja slovakialaista, kolme itävaltalaista, kolme ruotsalaista ja venäläistä sekä kaksi Marokon, Espanjan, Puolan ja Israelin kansalaista.

Lisäksi koneessa oli Belgiasta, Indonesiasta, Somaliasta, Norjasta, Serbiasta, Togosta, Mosambikista, Ruandasta, Sudanista, Ugandasta ja Jemenistä kustakin yksi kansalainen.

Ethiopian Airlines -yhtiön kone putosi Etiopian pääkaupungin Addis Abeban lähellä sunnuntaiaamuna. Koneessa oli 149 matkustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä. Lentoyhtiön mukaan kukaan ei selvinnyt onnettomuudesta.

Pudonnut kone oli matkalla Etiopian Addis Abebasta Kenian Nairobiin.

Lentäjä pyysi lupaa kääntyä takaisin

Lentoyhtiön toimitusjohtajan mukaan turmakoneen lentäjällä oli raportoinut vaikeuksista ja pyysi lupaa kääntyä takaisin lähtökentälle Addis Abebaan.

Lentokone syöksyi maahan pian nousun jälkeen. Addis Abeban lennonjohto menetti yhteyden Boeing 737 -mallin koneeseen tänä aamuna vain kuusi minuuttia sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan. 

Yhtiön Facebook-sivuilla on julkaistu kuva turmapaikalta:


"Toivomme, että hän otti toisen lennon"

Nairobin lentokentällä ihmiset ovat olleet huolestuneita läheisistään, jotka olivat tulossa Addis Abebasta.

– Odotamme äitiäni. Toivomme, että hän otti toisen lennon tai oli myöhässä. Hän ei vastaa puhelimeen, Wendy Otieno kertoi Reutersille Nairobin kentällä.

Omaiset eivät Reutersin mukaan olleet saaneet lentoyhtiöltä tietoa tapahtumista.

Edellinen onnettomuus vuonna 2010

Ethiopian Airlines on tunnettu turvallisena lentoyhtiönä. Reutersin mukaan yhtiön lentokone joutui edellisen kerran onnettomuuteen vuonna 2010, kun Beirutista liikkeelle lähtenyt kone tippui pian lähdön jälkeen.

Etiopian turmakone oli samaa mallia kuin viime lokakuussa Indonesiassa pudonnut kone. Koneen malli oli Boeing 737 Max-8.

Lue myös:

    Uusimmat