Kreikan poliisi ampui pakolaisia kyynelkaasulla – video näyttää raja-alueella kasvavan sekasorron

Poliisi ampui kyynelkaasua pakolaisia kohti Turkin ja Kreikan rajalla 1:09
Video: Tilanne Kreikan ja Turkin rajalla on kiristynyt entisestään. Kreikan poliisi ampui kyynelkaasua kohti pakolaisia.

Tilanne Kreikan ja Turkin välisellä rajalla on kiristynyt, kun tuhannet turvapaikanhakijat pyrkivät rajan yli EU:n alueelle.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki on avannut rajansa, koska EU ei ole pitänyt kiinni sitoumuksistaan.

Kreikan hallituksen tiedottajan Stelios Petsasin mukaan "merkittäviä määriä ihmisiä" ei ole päässyt rajan yli eilen tai tänään, vaan väkijoukot on pysäytetty.

Petsas kertoo, että yli 4 000 laitonta ylitystä on estetty ja yli 60 rajanylittäjää on otettu kiinni.

Turkin linja muuttui

Vielä eilen EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell kertoi Turkin vakuuttaneen sitoutumistaan pakolaissopimukseen, joka on pitänyt viime vuosina miljoonat, pääosin Syyriasta paenneet, ihmiset Turkissa.

Tänään Turkin presidentti kuitenkin vahvisti, että raja Eurooppaan on auki.

Presidentti Erdoganin mukaan rajalle tulevien ihmisten määrä voi nousta tänään 30 000:een. Edirneen matkaavia täysiä busseja onkin tänään nähty lähtevän Istanbulista.

Turkin linjanmuutos tapahtui sen jälkeen, kun kymmeniä sen sotilaita kuoli toissa päivänä Syyrian armeijan pommituksissa Idlibissä. Turkki vaatii Syyrian joukkoja tukevaa Venäjää väistymään sen tieltä taisteluissa, joissa se itse tukee kapinallisia.

Lue myös:

    Uusimmat