Kreikan on määrä listata uudistuksiaan velkojille

Kreikan hallitukselle kritiikkiä 2:13

Kreikan on tänään määrä toimittaa velkojilleen lista talousuudistuksistaan. Euromaat, Euroopan keskuspankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto ovat vaatineet Kreikalta uudistuksia lainaohjelman jatkamiseksi.

Kreikkalaislähteiden mukaan lista keskittyy byrokratian karsimiseen ja veronkierron ehkäisyyn. Jos lainoittajat arvioivat Kreikan esittämät talousuudistukset riittäviksi, uudistusohjelma kuitataan euromaiden valtiovarainministerien puhelinkokouksessa huomenna.

Velkojien mukaan Kreikan uusi hallitus ei ole onnistunut tarjoamaan riittäviä laskelmia siitä, miten se aikoo rahoittaa säästökuurin löysäämiseen tähtäävät uudistukset. Tämä on merkittävä syy siihen, miksi lainoittajat eivät ole olleet valmiita löysäämään Kreikan lainaehtoja.

Kreikan päähallituspuolue Syriza on joutunut kotimaassaan arvostelun kohteeksi viime perjantain kokouksen jälkeen. Puolueen radikaali siipi on tyytymätön neuvottelutulokseen, joka pitää Kreikkaa tiukasti velkojien pihdeissä.

Syrizan europarlamentaarikko Manolis Glezos kehottaa puolueen kannattajia vaatimaan selityksiä tavasta, jolla puolueen johto yrittää uusien sanojen avulla huijata äänestäjiä. Syriza puhuu tukiohjelman jatkamisen sijaan lainasopimuksesta ja velkojia edustavan troikan sijaan instituutioista.   

Lue myös:

    Uusimmat