Krapula pahenee iän myötä – myös keskiyön ”krapulamättöä” tulisi välttää

Krapula pahenee iän myötä. Hyvinvointiin keskittyneen foodcoachnyc.comin mukaan jopa kaksi drinkkiä tekee maksalle hallaa.

Huomenta! Heräsit aika myöhään – miten kauan olit baarissa eilen? Tuntuuko, että iän myötä kaamea kankkunen käy aina vain kamalammaksi?

Olet oikeassa!

Elite Daily -sivusto värväsi lääkärin ja liikunta-ammattilaisen kertomaan, miksi krapula pahenee iän myötä.

Lääkäri Kevin Sodenin mukaan ihmisen yleinen energiataso laskee iän myötä. Aikuinen stressaa enemmän, ja syö pahimmillaan eineksiä. Kotioloissa itse käsivaralla kaadetut drinkit ja muut juomat ovat usein suurempia kuin ravintola-annokset. Ei siis liene ihme, ettei koko yön bilettäminen enää onnistu.

Krapulan oireita: päänsärky, väsymys, jano, jännittäminen, epämukavuus, itsesyytökset

Hyvinvointiin keskittyneen foodcoachnyc.comin mukaan jopa kaksi drinkkiä tekee maksalle hallaa. Myös keskiyön "krapulamättöä" – siis rasvaista ruokaa – tulisi välttää, koska se lisää maksan työtaakkaa. Lääkäri Eric Braverman suosittelee humalaruoaksi kananmunia; ne saattavat jopa auttaa krapulan ehkäisyssä.

Alkoholi ja uni eivät myöskään sovi yhteen. Jos sammut humalassa, et lepää, kuten sinun tarvitsisi. Tohtori Sodenin mukaan nuorempana ihminen ei tarvitse yhtä paljon unta, mutta vanhempana koko yön valvominen alkaa tuntua.

Jos et halua jättää baari-iltaa väliin, lopeta juominen vähintään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Muista juoda vettä!Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja