Mainos

Krakkerit veivät kymmenientuhansien suomalaisten korttitiedot Espanjassa

Jopa kymmenientuhansien suomalaisten korttitiedot ovat saattaneet joutua vääriin käsiin Espanjassa paljastuneen luottokorttitietojen tietomurron vuoksi. Yle Uutisten mukaan vielä ei tiedetä tarkkaan, missä päin Espanjaa tietomurto tapahtui. Myöskään tietomurron kohteeksi joutuneiden Visa- ja Mastercard-korttien määrää ei toistaiseksi tiedetä.

Luottokunnan johtaja Henry Kylänlahti kertoo, että vääriin käsiin joutuneiden korttien määrä viittaa kuitenkin siihen, että krakkerit pääsivät käsiksi maksujenvälitysprosessiin, jossa on saatavilla paljon korttidataa.

- Näyttää siltä, että murtokohteena olisi ollut espanjalainen korttimaksuja välittävä yritys. Riittää, että on asioinut esimerkiksi espanjalaisessa nettikaupassa. Tuon jälkeen maksutiedot ovat saattaneet päätyä murron kohteena olleeseen rekisteriin, Kylänlahti selventää tilannetta.

Tuhansia kortteja kuoletetaan

Varastettua tietoa on kateissa niin paljon, että kortin myöntäjät ovat varautuneet korvauksiin. Luottokunnan mukaan Visa- ja Mastercard-korttien seurantakynnys on pankeissa ja Luottokunnassa selvästi madaltunut. Lisäksi pankit ovat ottaneet yhteyttä asiakkaisiinsa.

OP-pankkiryhmästä kerrotaan Yle Uutisille, että tietomurto koskee heillä lähes 10 000:ta asiakasta. Noin tuhat korttia on tähän mennessä kuoletettu. Loppujen osalta tilannetta seurataan.

Handelsbanken vaihtaa puolestaan varotoimena kortteja sekä Suomessa että Ruotsissakin. Suomessa vaihdetaan noin tuhat korttia.

Sampo on tähän mennessä vaihtanut satoja kortteja. Myös Ålandsbanken on lähestynyt asiassa asiakkaitaan ja vaihtaa kortteja. Nordealla vastaan on tullut oman ilmoituksensa mukaan vain muutamia tapauksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.