Köyhät ritarit: Baba-leivokset

Henri Alén hurmaa jälkiruokapöydässä baba-leivoksilla. Kokeile reseptiä Köyhien ritareiden tapaan!

  • 2,5 dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2,2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus muskottia
  • 2 rkl rusinoita ja korintteja
  • 2-3 munaa
  • 200 g pehmeää voita
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna (voiteluun)
  • kostutusliemi:
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruunan kuori
  • 0,5 dl rommia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon noin 1/3 osa vehnäjauhoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 min. Sekoita suola, puolet sokerista ja mausteet keskenään ja lisää taikinajuureen sekoittaen. Vatkaa munat ja loput sokerista vaahdoksi.

Sekoita vaahto muiden ainesten joukkoon. Lisää mukaan myös rusinat ja korintit. Vaivaa taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi nokareina joukkoon. Jaa taikina voideltuihin muotteihin. Anna kohota hetki liinan alla. Voitele pullien pinta munalla. Kypsennä babat uunin keskitasolla 170-asteessa noin 20-25 minuuttia.

Keitä kostutusliemen ainekset kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Pyöritä babat lämpimässä liemessä ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön ja esim tuoreen ananaksen kera.

Lue myös:

    Uusimmat