Kovavauhtinen kaatuminen pelästytti Steiermarkin Moto3-kilpailussa – suomalaistallin kuljettajilla heikko päivä

Italialaiskuljettaja Celestino Vietti vietti voitonjuhlia ensimmäistä kertaa urallaan Moto3-luokassa.

Spielbergin radalla ajettu Steiermarkin Moto3-osakilpailu päättyi Celestino Viettin voittoon. Vietti pystyi pitämään pitkään kilpailua johtaneen Tony Arbolinon takanaan radan päätösmutkissa. Kolmanneksi huristeli Ai Ogura.

Neljä kierrosta ennen maalia nähtiin raju kolari, kun KTM Tech 3 -tallin kuljettajat Deniz Öncü ja Ayumu Sasaki osuivat yhteen pääsuoran lopussa. Sasaki selvisi kaatumisesta ehjin nahoin, mutta turkkilaiskuljettaja Öncü jouduttiin siirtämään pois radalta paareilla.

Suomalaisen Aki Ajon tallin kilpailu oli pettymys. Kakkosruudusta kisaan lähtenyt Raul Fernandez hyytyi aiempien kilpailujen tapaan vähitellen kärkitaistelusta ja jäi lopulta kahdeksanneksi. Tallin japanilaiskuljettaja Kaito Toba jäi kokonaan pisteiden ulkopuolelle ollen kisan 25.

MM-sarjan kärjessä jatkaa Albert Arenas, joka ajoi tänään viidenneksi. Arenas johtaa sarjaa 25 pisteen erolla ennen Ai Oguraa

Steiermarkin GP:n lähetykset C More Maxilla ja cmore.fissä: