Suomalaistiimin kuljettaja aiheutti hurjan joukkokolarin – Moto3-luokan uskomaton tilasto sai jatkoa

Katalonian Moto3-luokan osakilpailussa nähtiin sunnuntaina hurja joukkokolari, jonka aiheutti suomalaistallin kuljettaja Can Öncü. Kisan voittoon ajoi Marcos Ramirez.

MotoGP-kausi C Morella!

Katalonian GP:n lähetykset 15.-16.6.
Su: Osakilpailut Moto3 klo 11.45, Moto2 klo 13.05, MotoGP klo 14.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More MAXilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Turkkilainen Öncü laukaisi kuuden kuljettajan joukkokolariin johtaneen tilanteen tekemällä ajovirheen mutkassa neljä. Pyöränsä hallinnan menettänyt Öncü kolasi mukanaan kolme kuljettajaa radan varteen.

Kolarisuman seurauksena kisan keskeyttivät Öncün lisäksi Filip Salac, Raul Fernandez, Sergio Garcia ja Albert Arenas.

Kilpailu oli muutenkin kaatumisten sävyttämä, sillä muun muassa Jaume Masia menetti asetelmiaan MM-sarjassa kaaduttuaan kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua. Japanilainen Kaito Toba puolestaan kaatui kärkipaikalta viimeisellä kierroksella.

Tapahtumarikkaan ja värikkään kisan voittoon ajoi lopulta espanjalainen Marcos Ramirez, jolle voitto oli uran ensimmäinen. Ramirez jatkoi samalla Moto3-luokan hurjaa putkea, sillä hän oli kauden seitsemäs eri voittaja seitsemässä kisassa.

Jos tarkastellaan myös viime kauden loppua, Moto3-luokassa voittoa on juhlinut 12 eri kuljettajaa 12 viimeisessä kisassa.

Kataloniassa toinen oli Aron Canet, joka johtaa MM-sarjaa nyt 23 pisteen erolla Lorenzo Dalla Portaan. Kolmantena Montmelon radalla maaliin ajoi Celestino Vietti.

Aki Ajon johtaman suomalaistallin pistetili Moto3-luokassa on edelleen avaamatta.