Viime kaudella kilpakumppanin jarruun kesken kisan kajonnut ja kilpailulisenssinsä menettänyt kohukuljettaja palasi voittajaksi Moto3-luokassa

Tälle kaudelle Moto3-luokkaan palannut Romano Fenati voitti Itävallan osakilpailun.

Itävallan kilpailun lähtöruudukko meni ennen kilpailua uusiksi tuomariston annettua 16 kuljettajalle lähtöruuturangaistukset. Paalulta starttasi täten John McPhee.

MotoGP-kausi C Morella!

Itävallan GP:n lähetykset 10.8.-11.8.

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Sade oli kastellut Red Bull Ringin radan, mutta kilpailuun päästiin lähtemään kuivan kelin slicks-renkailla.

Parhaiten vaikeat olosuhteet hallitsi VNE Snipers -tallin italialaiskuljettaja Romano Fenati, joka karkasi vähitellen muilta ja otti kauden avausvoittonsa.

Fenati nousi otsikoihin viime vuoden elokuussa, kun italialainen törttöili itselleen loppukauden mittaisen kilpailukiellon. Fenati harkitsi jo uransa lopettamista, mutta palasi tälle kaudelle takaisin Moto3-luokkaan.

Viimeksi Fenati oli päässyt juhlimaan voittoa vuonna 2017 Japanin osakilpailussa.

Kahdesta muusta palkintopallisijoituksesta käytiin tiukka kamppailu kolmen kuljettajan kesken. Vasta maalikameran kuva paljasti Tony Arbolinon olleen toinen ennen John McPheetä. Neljänneksi tullut Celestino Vietti jäi ainoastaan 15 tuhannesosaa podiumista.

Katso huima viimeinen kierros artikkelin pääkuvan videolta.

Aki Ajon Red Bull KTM Ajo -tallin kuljettajille kilpailu oli hankala. Can Öncü kaatui kilpailussa kahdesti, joista toinen lopulta päätti turkkilaisen kilpailun.

Villillä kortilla tänä viikonloppuna mukana ollut Deniz Öncü sen sijaan pystyi taistelemaan pisteistä, vaikka jäikin lopulta sijalle 17.

Kuudenneksi kilpailussa tullut Lorenzo Dalla Porta jatkaa MM-sarjan kärjessä yhden pisteen erolla ennen Aron Canetia.

Katso Moto3-luokan osakilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).