Muistatko vielä Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen kolarin? – Jäämies nosti historian esille: ”En ole ollut niin onnekas”

F1-kausi jatkuu viikonloppuna Venäjän Sotshin katuradalla. Alfa Romeon suomalaiskuskilla Kimi Räikkösellä on yksi iso toive tulevaa kisaa varten. Räikkönen nosti myös esille historiansa Sotshissa. Vuosien varrelle on mahtunut muun muassa törmäily Valtteri Bottaksen kanssa.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime sunnuntaina Singaporessa Räikkösen matka katkesi kolariin, jossa hän osui yhteen Toro Rosson venäläiskuskin Daniil Kvjatin kanssa.

Räikkösen tuoreet kisat ovat tuottaneet pettymyksiä pettymysten perään. Singaporen lisäksi hän oli mukana kolarissa myös Belgian Spassa.

– Singapore oli taas yksi viikonloppu, jossa osoitimme lupaavia merkkejä, mutta missä asiat eivät menneet lainkaan niin kuin piti. Joten tuo oli ehdottomasti pettymys, Räikkönen sanoo Alfa Romeon verkkosivuilla.

– Suunnitelma Sotshia varten ei ole mitenkään erilainen aiempaan verrattuna. Tarvitsemme ehjän viikonlopun, jotta voimme aidosti näyttää sen, että kuinka hyvä auto meillä oikeasti onkaan. Resepti siihen on se, että pysymme poissa ongelmista.

Loppuun Räikkönen toi esille historiaviittauksen.

– En ole ollut niin hirveän onnekas Venäjällä viime vuosien aikana. Toivottavasti voimme kääntää kelkan nyt.

Räikkösen Venäjän GP:n viime vuosien historia:

Vuosi, sijoitus


20184

20173

20163

20158

”Jäämiehen” viittaus osuikin vahvasti vuoteen 2015, jolloin hän ja Valtteri Bottas osuivat yhteen.

Kolari sattui kisan viimeisellä kierroksella, kun Räikkönen yritti ohittaa Bottaksen. Tuolloin Williamsilla ajanut Bottas keskeytti, kun taas silloinen Ferrari-kuski Räikkönen ajoi maaliin viidentenä. Räikkösen sijoitus tippui kuitenkin 30 sekunnin aikarangaistuksen myötä kolme pykälää alemmas kahdeksanneksi.

Video ja analyysi kolarista näkyy ylhäältä videolta.

LUE MYÖS: 

Lue myös:

    Uusimmat