Max Verstappen teki laskutoimituksia ja täräytti kovan väitteen Valtteri Bottakseen liittyen

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas nappasi paalupaikan lauantain aika-ajoissa Ison-Britannian Silverstonen radalla. Bottaksen ja hänen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin välille jäi vain kuuden tuhannesosan ero.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lauantain aika-ajojen loppuratkaisu oli yksi jännitysnäytelmä.

Kärkinelikko; Bottas, Hamilton, Ferrarin Charles Leclerc ja Red Bullin Max Verstappen mahtuivat kaikki alle kahden sadasosan sisälle.

Neljänteen ruutuun päätynyt Verstappen laukoi sangen kovaa tekstiä aika-ajojen jälkeen. Verstappenin mukaan hän olisi voinut olla hyvinkin paalulla ilman teknistä vikaa.

– Kun katsoo kierrosaikoja ja näkee, että on noin lähellä paalua – suuhun tulee aika katkera maku, Verstappen pohti aika-ajojen jälkeen.

– Laskeskelin, että ongelma maksoi minulle ainakin puolitoista tai kaksi kymmenystä, Verstappen jatkoi.

Tällä hollantilainen viittasi siihen, että hän olisi voinut olla hyvinkin paalulla ilman mainittua ongelmaa. Bottaksen ja Verstappenin välinen ero oli alle kaksi kymmenystä (+0,183).

Mikä ongelma Verstappenia sitten vaivasi?

Noh, varsin tuttu. Voimalähteestä tullut pätkiminen, mistä Verstappen on raportoinut useaan otteeseen tällä kaudella.

– Tuntui siltä, että meidän säädöt olivat erittäin hyvällä mallilla, mutta meillä oli ongelmia turbon kanssa koko ajan. Hitaissa mutkissa moottori ei meinannut kunnolla vastata.

– Minulla oli ollut koko viikonlopun ajan vaikeuksia balanssin kanssa. Täällä, nopeissa mutkissa, se vaikuttaa kierrosaikaan todella paljon. Saimme kuitenkin korjattua sen aika-ajoon, joten auto tuntui muuten hyvältä, Verstappen jatkoi, harmitellen tätä kautta lopputulosta.

Verstappenin tallikaveri Pierre Gasly oli yksi aika-ajojen onnistuja. Alkukaudella pahoissa ongelmissa ollut Gasly ylsi ruutuun viisi, minkä myötä hän päihitti muun muassa Ferrarin saksalaiskuskin Sebastian Vettelin (kuudes).

Lue myös:

    Uusimmat