Mainos

Kovaa työtä ja kauniita maisemia – netti sekosi nuoren naispilotin kuvista

Lentäminen mielletään usein miesten maailmaksi, mutta eräs naispilotti on toista mieltä. Hän haluaa tehdä selväksi sen, että lentäjänä oleminen on vaativaa ja vastuullista, mutta samalla myös maailman ihaninta työtä.

Hollantilaisen Michelle Goorisin YouTube-videoita on katsottu miljoonia kertoja, ja hänen suositulla Instagram-tilillään on yli 21 000 seuraajaa. Ei mikään ihme, sillä tämä 25-vuotias nainen on hyvä esimerkki siitä, että myös naiset voivat luoda uraa menestyvänä lentäjänä. 

Isoisä kannusti erikoisempaan ammattiin

Gooris valloitti taivaan ensimmäistä kertaa neljä vuotta sitten ollessaan vasta 21-vuotias. Lentäjän ammatti ei ole aina kuulunut naisen tulevaisuudensuunnitelmiin, vaan hän päätyi lentäjäkouluun muutaman mutkan kautta. Matematiikasta ja tieteestä kiinnostunut nainen vaihtoi lääketieteen opiskelun isoisänsä rohkaisemana lentämisen maailmaan.

– En pystynyt näkemään itseäni kävelemässä käytäviä, opiskelemaan sillä tapaa. Se ei kiinnostanut minua lainkaan, Gooris kertoo yliopisto-opiskelustaan.

Isoisä oli hankkinut itselleen lentoluvan 74 vuoden iässä ja kehotti nyt omaa tietä etsivää lastenlastaan samaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yhtäkkiä isoisäni sanoi minulle: ”Miksi et ryhtyisi pilotiksi?”, nainen kertoo idean synnystä.

Ehdotus tuli selvästi oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, sillä nuori nainen rakastui ideaan välittömästi. Hän kertoo olevansa ikuisesti kiitollinen isoisälleen, joka sai hänet ymmärtämään, että myös naiset voivat hakeutua lentäjiksi. 

Ei tavallista yhdeksästä viiteen työtä

Gooris aloitti opiskelun Oxfordin lentoakatemiassa olleessaan vasta 19-vuotias. Kaksi vuotta myöhemmin hän valmistui ja oli valmis aloittamaan uransa lentäjänä.

Nuoren lentäjän ensimmäinen lento oli Barcelonasta Ibizalle ja kesti ainoastaan puoli tuntia. Tämän hetken jälkeeen nainen on lentänyt ympäri maailmaa niin matkustaja- kuin yksityiskoneillakin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lentämisen ihanuuden puolestapuhuja Gooris julkaisee sosiaalisen median tileillään inspiroivia kuvia ja videoita siitä, millaista lentäjän työ todellisuudessa on. Nainen muistuttaa, että työ on vaativaa ja monimutkaista, ei pelkkää luksusta.

– Matkustajien lennättäminen on kovaa työtä ja vaatii keskittymistä. Loppujen lopuksi hartaillasi lepää suuri taakka.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lentäjän pitää tuntea tekniikka ja ottaa huomioon sääolosuhteet. Nainen muistuttaa, että kyseessä ei todellakaan ole tavallinen yhdeksästä viiteen työ.

– Muutamme usein reittejä, kysymme oikopolkuja ja käymme läpi jokaisen yksityiskohdan, joka voi olla edessämme laskun tai nousun aikana, Gooris kertoo työstään.

Kaikesta vastuusta, vaativuudesta ja työn hektisyydestä huolimatta Gooris kertoo rakastavansa työtään täydestä sydämestään. 

Katso videolta onnellisuustutkija Emma Seppälän vinkit parempaan arkeen. 

1:20

Lähde: Mirror

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.