Kova väite: Poliisi pyrki pimittämään Kobe Bryantin turmatutkinnassa tehtyjä rikkeitä

Paikallinen poliisi pyrki salaamaan ikävän yksityiskohdan Kobe Bryantin kuolemaan johtaneen helikopterionnettomuuden tutkinnasta. Los Angeles Timesin mukaan poliisiviranomaisten uskotaan ottaneen ja esitelleen julkisesti onnettomuuspaikalta ottamiaan kuvia.

Lehden mukaan Los Angelesin piirikunnan poliisi pyrki kuitenkin salaamaan kuvien olemassaolon. Kuvia ottaneita poliiseja määrättiin poistamaan ottamansa kuvat.

Los Angeles Timesin haastatteleman lähteen mukaa vastaavanlaisista rikkomuksista tulisi normaalisti aloittaa virallinen tutkinta ja sisäinen selvitys. Selvityksen sijaan kuvia ottaneille poliiseille kerrottiin, että he eivät joutuisi kurinpitotoimien kohteeksi, jos he poistaisivat kuvat.

Tapauksesta aloitettiiin tutkinta vasta, kun lehti oli julkaissut asiasta uutisensa. Viranomaiset tosin kertoivat lehdelle, että tapaukseen liittyviä kuulemisia oli suunniteltu pidettäväksi seuraavalla viikolla jo aiemmin. Poliisin edustajat kiistivät kuvien poistamismääräyksen lehdelle.

Viranomaiset julkaisivat asiasta tiedotteen perjantaina.

– Laitos suorittaa tapauksesta täydellisen tutkimuksen, jossa tärkeintä on uhrien ja heidän perheidensä yksityisyyden ja arvokkuuden suojeleminen.

Lue myös:

    Uusimmat