Kova kaappaus: Peliyhtiö Rovion jättänyt Peter Vesterbacka hyppää sähköautobisnekseen

3:26

Erikoista sähköautoa kehittävä virolainen Nobe on tehnyt kovan kaappauksen. Peliyhtiö Rovion keulahahmoihin lukeutunut Peter Vesterbacka aloittaa yhtiön neuvonantajana.

Pääkuvan video

Maailman ainoa sähkö-Ferrari on nopeampi kuin alkuperäinen

Supersuositusta Angry Birds -mobiilipelistä tunnetun Rovion liiketoiminnan ja brändin kehittämisestä vastannut Peter Vesterbacka on hypännyt sähköautoyhtiön palvelukseen.

Virolainen Nobe kehittää nykyaikaisella teknologialla varustettua sähköautoa, Nobe 100:aa, joka ottaa muotoilullisia vaikutteita 1950-luvun eurooppalaisista autoista. Kolmipyöräinen sähköauto onkin herättänyt huomiota sympaattisen nostalgisella ulkonäöllään.

Auton takana oleva Roman Muljar on sanonut halunneensa suunnitella auton, jota tekisi mieli nuolla. Tavoitteessa onnistuminen jääköön muiden arvioitavaksi, mutta varsin poikkeukselliselta auto joka tapauksessa näyttää.

Lisäakku naamioitu matkalaukuksi

Nobe 100 kykenee ulkomuodostaan huolimatta autonomiseen ajamiseen, ja sen nopeus yltää jopa 110 kilometriin tunnissa. Toimintamatka pyritään puolestaan saamaan 160 kilometrin tuntumaan. Autossa on kolme sähkömoottoria, jotka tuottavat yhteensä 60 hevosvoimaa.

Auton kahdesta akusta se pienempi on pakattu jalkatilaan ja naamioitu ruskeaksi matkalaukuksi, jonka voi ottaa mukaansa ja ladata esimerkiksi työpöydän ääressä toimistolla. Pelkästään tämän akun turvin autolla pääsee 40 kilometriä.

Nobe on käynnistänyt joukkorahoituskampanjan, jolla se pyrkii keräämään miljoona euroa auton tuotannon käynnistämiseksi. Markkinoinnin ja brändäyksen neuvonantajana Nobessa aloittava Vesterbacka on yhtiöltä kieltämättä kova haku.

Vesterbacka jätti Rovion kaksi vuotta sitten ja siirtyi opetuspeliyhtiö Lightneerin palvelukseen.

Lähde: Nobe, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja