Mainos

Kouvolan Sanomat: Lapsen sairastaessa myös terveet sisarukset pidettävä kotona? Osa päiväkodeista suosittelee

Kouvolan Sanomien uutisen mukaan osa päiväkodeista suosittelee pitämään myös terveet sisarukset kotona lapsen sairastuessa. Tällä käytännöllä halutaan estää tautien leviämien kodeista päiväkoteihin. 

Osa päiväkodeista suosittelee pitämään myös terveet lapset kotona estääkseen kotona villitsevän taudin leviämisen päiväkoteihin. Kouvolan Sanomien haastatteleman hygieniakoordinaattori Jaana Palosaran mukaan käytäntö terveen lapsen kotiin jättämisestä ei ole käytössä missään kunnallisessa päiväkodissa.

– Emme voi estää tervettä lasta tulemasta päiväkotiin, sillä heillä on lakisääteinen oikeus päivähoitoon, Palosara toteaa.

Herkästi leviävien virusten kanssa vanhempia voidaan kuitenkin pyytää pitämään myös terveet lapset kotona. Pyyntö on Palosaran mukaan lähtöisin päiväkodeilta, ja asiasta on keskusteltu vanhempainilloissa. 

Lapsen eristäminen ei täysin estä taudin leviämistä 

Kouvolan Sanomien mukaan yksityinen päiväkoti Merivirta suosittelee vanhemmille myös terveen lapsen jättämistä kotiin sisaruksen sairastuttua. Noroviruksen aiheuttaman vatsataudin kanssa päiväkodissa ollaan ehdottomia.

Kaupungin varhaiskasvatuksen hygieniaohjeistuksessa todetaan, että ihminen voi toimia taudin kantajana sairastumatta itse, eikä tarttuminen välttämättä merkitse sairastumista. Monet taudit tarttuvat erityisen herkästi juuri ennen sairaudelle tyypillisten oireiden puhkeamista. Tästä syystä oireisten lapsen eristäminen ei täysin estä sairauden tarttumista ja leviämistä.

Käytäntö onkin aiheuttanut paljon puhetta siitä, tulisiko sisarukset jättää kotiin kaikissa sairastapauksissa, myös tavallisessa flunssassa. 

Mitä mieltä olet? Missä tapauksissa myös terveet lapset olisi hyvä pitää kotona?


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.