Mainos

Esikoulun johtaja vinkkaa: Näin kauan vatsataudista pitäisi toipua kotona, jotta se ei tartu muihin

Lastenhoitajan mukaan lapset tulisi pitää kotona vielä kaksi vuorokautta vatsataudista paranemisen jälkeen. Tällä keinolla vatsatudin leviäminen voitaisiin estää helposti, mutta tehokkaasti. 

Ruotsalaisella Höllvikenin esikoulun johtajalla Lill Kempella on useamman vuosikymmenen kokemus kiusallisesta vatsataudista, joka piinaa lapsia ja henkilöstöä aina talvisin.

Hoitajan mukaan yksi syy taudin leviämiseen ovat vanhemmat, jotka vievät lapsensa liian nopeasti kouluun tai päiväkotiin toipumisen jälkeen. 

Tietämättömyys ja yhteiskunnan paineet osasyyllisiä

Nainen suosittelee 48 tunnin sääntöä, jonka mukaan lapset tulisi pitää kotona vielä kaksi vuorokautta toipumisen jälkeen. Vatsatauti leviää erittäin helposti, ja sairastunut voi levittää taudinaiheuttajaa vielä pitkään paranemisen jälkeenkin. 

– Monet ajattelevat, että kun lapset ovat pirteitä, he eivät ole enää sairaita. Tautiin kuuluva ripuli tarttuu kuitenkin helposti muille ja leviää eteenpäin.

Kempen mukaan useimmat vanhemmat eivät noudata neuvoa, mikä voi johtua osin tietämättömyydestä, osin yhteiskunnan vaatimuksesta.

– Ymmärrän, että monilla vanhemmilla on töitä tehtävänä ja heidän kollegansa odottavat heidän palaavan töihin, Kempe toteaa.

Suositus ei koske ainoastaan lapsia, vaan suositusten mukaan myös aikuisten tulisi pysyä kotona vähintään 24 tuntia taudista paranemisen jälkeen.

Huolellinen käsienpesu voi estää vatsataudin leviämisen.


Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.