Kourtney Kardashian levitti salaliittoteoriaa kasvomaskeista yli sadalle miljoonalle seuraajalleen – lääkärit raivoissaan

6:41
Fanit ovat bonganneet monta erikoista epäkohtaa suosikkisarjasta – tässä kahdeksan outoa faktaa Kardashianeista

Sometähti Kourtney Kardashian julkaisi Instagram-tilillään väitteitä, joiden mukaan kertakäyttöiset kasvomaskit aiheuttaisivat syöpää.

Reality- ja sometähti Kourtney Kardashian kohautti viime viikonloppuna julkaisemassa Instagram-tilinsä Stories-osiossa väitteitä kertakäyttöisistä kasvomaskeista, joita moni käyttää koronaviruspandemian vuoksi.

41-vuotias Kardashian julkaisi yli 102 miljoonalle seuraajalleen väitteitä, joiden mukaan monien suosimat siniset kertakäyttömaskit olisi tehty materiaalista, joka voi väitteiden mukaan aiheuttaa syöpää.

Asiasta uutisoiva Daily Mail julkaisi kuvakaappauksen Kardashianin Instagram-tililtä, missä Kardashian oli jakanut väitteiden yhteydessä kuvan maskista, joita muun muassa terveydenhuollon henkilökunta on käyttänyt työssään jo pitkään ennen koronakriisiä.

Amerikan syöpäyhdistyksestä kommentoitiin Kardashianin jakamia väitteitä New York Post -lehdelle.

– Ei ole olemassa mitään näyttöä siitä, että maskeissa käytetty polytetrafluorieteeni aiheuttaisi syöpää, tohtori William Cance kommentoi.

– Kirurgisena onkologina olen tuhansien muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa käyttänyt samaisia maskeja vuosia suojatakseni potilaita infektioiden leviämiseltä, hän lisäsi.

Polytetrafluorieteeni (PTFE) on kemikaali, jota käytetään muun muassa Teflon-astioissa. Joidenkin tutkimusten mukaan aine voi olla vaarallista, jos esine kuumenee vähintään 260 celsiusasteeseen, jolloin siitä voi vapautua höyryjä.

Kourtney Kardashianin toiminta puhutti runsaasti myös sosiaalisessa mediassa, jossa asiaan ottivat kantaa niin terveydenhuollon ammattilaiset kuin muutkin.

 

– On eri asia, jos kuka tahansa somessa väittää maskien käyttämisen aiheuttamaa syöpää, mutta kun Kourtney Kardashian tekee niin ja hänellä on yli 100 miljoonaa seuraajaa, se on hyväksymätöntä, tohtori Joshua Wolrich jyrähti Twitterissä.

– Ei ole todellista, että Kourtney Kardashian kertoo, että maskit voivat aiheuttaa syöpää. Se, että rohkaisee yli 100 miljoonaa ihmistä olemaan käyttämättä maskeja, jotka suojaavat heitä koronavirukselta on todella alhaista. Samalla hän määräilee henkilökuntaa käyttämään maskeja yksityisissä saaribileissään, eräs twiittaaja kirjoitti.

Kardashianin perhe on saanut viime aikoina runsaasti kritiikkiä omasta toiminnastaan koronakriisin keskellä. Perhe matkusti hiljattain muutamien läheisimpien ystäviensä kanssa paratiisisaarelle matkustusrajoituksista piittaamatta juhlimaan Kim Kardashian Westin nelikymppisiä.

Viime viikonloppuna perhe juhlisti kymmenien julkkisvieraiden kanssa puolestaan Kendall Jennerin 25-vuotissynttäreitä Los Angelesissa. Jennerin syntymäpäivistä nousi niin ikään suunnaton someraivo, sillä nimettömän lähteen mukaan perhe teki tietoisen ratkaisun rikkoa koronarajoituksia järjestämällä isot juhlat ja lisäksi kukaan ei vaikuttanut käyttävän kasvomaskeja.

Perheen elämästä kertovassa Keeping up with Kardashians -sarjassa paljastettiin hiljattain, että sisaruskatraaseen kuuluvalla Khloé Kardashianilla todettiin keväällä koronavirustartunta. Kardashian kuvaili sarjan jaksosta nähdyssä maistiaisessa oireiden olellen rajuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja