Mainos

Koululaisten röyhkeä käytös tuskastuttaa jyväskyläläistä kauppiasta – nuoret kisaavat siitä, kuka varastaa eniten

Jyväskyläläinen K-Market on viime aikoina joutunut usein näpistelyjen ja näpistely-yritysten kohteeksi.

K-Market Kotiväylän kauppias Marko Vanninen tuskastui alkuvuodesta kovasti kasvaneisiin näpistysmääriin. Erityisesti tuotevarkauksia tapahtui, kun kauppaan saapui suurempi joukko reppuselkäisiä lapsia ja nuoria.

– Pienessä kaupassa ei pysty valvomaan pienillä resursseilla, missä kaikkialla iso lauma liikkuu. Tavaraa rupesi sitten häviämään enenevissä määrin, Vanninen kertoo MTV Uutisille.

– Syksystä alkaen näpistelyjen kasvua on edesauttanut julkisuudessa käyty keskustelu, että ei oikeastaan joudu vastuuseen, jos kaupoissa tekee näpistyksiä ja varkauksia. Tuntuu, että heillä on ajatuksena, että heihin ei voi koskea tai vaikuttaa mitenkään, kauppias pohtii.

Kaikki näpistelleet ovat kauppiaan tietojen mukaan samasta koulusta ja nuoret ovat keksineet varastelusta kisan. Vanninen työntekijöineen kuuli asiasta koululaisten vanhemmilta, joille lapset olivat kertoneen käynnissä olevasta varastelubuumista.

– Se selkeytti meille sitä, mitä olimme havainneet, mutta emme me tienneet, että se on jonkinlainen kilpailu.

Kauppias on ollut asian tiimoilta yhteydessä sekä poliisiin että kouluun, joka on puolestaan ottanut asian vakavasti ja ollut yhteydessä oppilaiden vanhempiin. Vanninen otti myös omat keinot käyttöön ja ripusti kaupan eteiseen reput kieltävän kyltin.

Vannisen mukaan reppukielto on hillinnyt näpistelyä jonkin verran, mutta hän uskoo myös näpistelykilpailusta julkisuudessa käydyllä keskustelulla olleen osuutta asiaan.

– Sitä ei sitten tiedä jatkuuko se tämän jälkeen vai ei, Vanninen sanoo.

– Meillä käy hirveästi nuorisoa joka päivä kaupassa ja suurin osa käy varmasti ihan asiallisesti, hän lisää kuitenkin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.