Mainos

Koululaiset Atte ja Eetu ovat tänään ilmastolakossa – "Toivoisin isompaa ilmastoherätystä aikuisilta – herätkää nyt, miksi te ette panikoi?"

6:27

Koululaisia lakkoilee tänään eri puolella Suomea ilmastonmuutoksen vastustamisen puolesta. Useilla paikkakunnilla järjestetään erilaisia nuorten mielenilmauksia ilmastonmuutokseen liittyen.

Yhdeksäsluokkalainen Atte Ahokas Paanan koulusta kertoo osallistuvansa lakkoon, sillä ilmastonmuutos on konkreettinen osa hänen tulevaisuuttaan.

– Me nuoret tullaan nyt jo kärsimään niin paljon. Tämä on jokaisen elämää konkreettista koskeva asia, Ahokas perustelee.

Lakkopäivän ohjelmaan kuuluu muun muassa marssi Senaatintorilta eduskuntatalolle, jonka luona kuullaan puheita ja osoitetaan mieltä.

Forssan lyseossa lukiota käyvä Eetu Ahvon mukaan hänen koulunsa on suhtautunut lakkoiluun yllättävän hyvin.

– Saa mennä, kunhan tuo lupalapun, Ahvo tiivistää.

"Kaikilla osa-alueilla päästöt alas!"

Vanhemmat vastaavat monissa suomalaisperheissä siitä, mitä ostetaan ruokapöytään ja millä liikennevälineillä kuljetaan. 

Samalla, kun nuoret lakkoilijat keskustelevat koulusta pois jäämisestä vanhempien kanssa, on heillä myös mahdollisuus viestittää huoltaan ilmastosta eteenpäin.

– Toivoisin isompaa ilmastoherätystä aikuisilta. Herätkää nyt, miksi te ette panikoi? Me elämme hätätilassa, Ahokas sanoo.

Eetu Ahvo toivoo päivän lakkoilun herättävän päättäjiä ilmastotekojen tekemiseen.

Myös Atte Ahokkaalla on terveisiä poliitikoille ja muille asiasta päättäville tahoille.

– Me nuoret emme ole ilmastonmuutostutkijoita. Meidän tehtävä ei ole tietää, miten ilmastonmuutos ratkaistaan, vaan me olemme täällä kertomassa, että se on pakko ratkaista, keinolla millä hyvänsä. Kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla päästöt alas!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja