Mainos

Kouluampujan äiti puhui televisiossa 17 vuoden jälkeen: "Ajattelin olevani hyvä äiti"

– Ei kulu päivääkään, etten ajattelisi heitä, joille poikani teki pahaa, sanoo Sue Klebold, jonka poika Dylan oli toinen Columbinen kouluampujista 17 vuotta sitten.

Huhtikuussa 1999 Dylan yhdessä kaverinsa kanssa ampuivat 13 ihmistä koulussa Columbinessa, Yhdysvalloissa. Ampumisessa haavoittui lisäksi 24 ihmistä. Lopuksi ampujat surmasivat itsensä.

Äiti kantaa syyllisyyttä poikansa teon johdosta.

– Minun on helpompi sanoa, että hän ”teki pahaa” kuin että hän ”tappoi”, kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. On hyvin vaikeata elää sen asian kanssa, että joku, jota olet rakastanut ja jonka olet kasvattanut, julmasti tappaa ihmisiä niin kauhistuttavalla tavalla, Sue Klebold sanoo uutiskanava ABC Newsin haastattelussa.

Teinipoikaansa kasvattanut äiti uskoi ennen Cloumbinen tapahtumia, että hän kyllä havaitsisi merkit, jos pojalla alkaisi olla ongelmia. Hän ajatteli olevansa hyvä äiti.

– Me haluamme uskoa, että rakkaus ja ymmärtäminen suojelevat lapsiamme. Ja jos jokin olisi huonosti, minä kyllä tietäisin – mutta en tiennyt, Klebold sanoo.

Hänen mukaansa on ollut järkyttävää oppia, että oma käsitys vanhempana olemisesta olikin pelkkää illuusiota. Äiti ei huomannut poikansa mielenterveyden ongelmia.

– Jos olisin havainnut hänen ahdistuksensa, hän olisi saanut siihen apua.

ABC Newsin haastattelu on Sue Kleboldin ensimmäinen televisiossa. Hän on kirjannut tuntojaan myös ensi viikolla ilmestyvään kirjaan, jonka tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.